default-image

FT: "Ολισθάνει εκτός ευρώ η Ελλάδα"

Οικονομία
FT: "Ολισθάνει εκτός ευρώ η Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκεί άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, το οποίο χαρακτηρίζει την Αθήνα ως «αναξιόπιστο διαπραγματευτή».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, παρά τα όποια λάθη από την πλευρά των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδειχθεί «αναξιόπιστος συνομιλητής», ενώ το γεγονός ότι κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα και οι πιστωτές της δε βρίσκουν κοινά αποδεκτή βάση συζήτησης «φέρνει τη χώρα πιο κοντά στο Grexit» και αυτό «παρά το ότι όλες οι πλευρές δε θέλουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Όπως αναφέρουν οι FT, σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν προχωρήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης.

Κριτική ασκείται και κατά του ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, που, όπως γράφεται χαρακτηριστικά, «έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικός στην αυτοπροβολή του, αλλά δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής», ενώ κάποια από τα μέτρα που έχει προτείνει (όπως τους «τουρίστες φορο-ελεγκτές») η εφημερίδα θεωρεί ότι κινούνται στα όρια του «εκκεντρικού».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, συχνά, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να θέλουν να τον παρακάμπτουν και να συνομιλούν απευθείας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το συντάκτη του άρθρου.

Παρότι το Grexit δεν είναι ζήτημα που τελεί υπό εξέταση, η εφημερίδα θεωρεί ότι η όποια αντιστροφή κατεύθυνσης, η όποια «κενή πράξη ανυπακοής», καθώς και όσες καταθέσεις αποσύρονται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα φέρνουν πιο κοντά αυτό που όλοι απεύχονται: την έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News