Ειδήσεις

"Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. να συμβάλει σε ανεργία-φτώχεια"

«Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού της Ε.Ε. πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιχειρηματικότητα, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και στη μείωση της φτώχειας», επισήμανε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 10/3/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Η παρέμβαση του Νότη Μαριά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει της χθεσινής ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διάθεση κονδυλίων στην Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και την ανεργία των νέων.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «η Ευρώπη μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια. Έτσι παρότι διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια 1,6 τρισ. € για τη σωτηρία των τραπεζών, εντούτοις έχουμε 20 εκατομμύρια ανέργους στην Ε.Ε. Στην Ελλάδα η τρόικα και τα μνημόνια έχουν δημιουργήσει μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση, με το 40% του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και οι άνεργοι να φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Στο πλαίσιο αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τα άλλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Ταυτόχρονα διατηρώ έντονες αμφιβολίες για τη δήθεν αποτελεσματικότητα του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ, που διαθέτοντας μόνο 15 δισ. € αναμένει το "νέο θαύμα" δηλαδή να μοχλεύσει και να κινητοποιήσει 315 δισ. €».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:  

Σχόλια