default-image

Βίντεο με καψώνια προς τον Γιακουμάκη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα
Βίντεο με καψώνια προς τον Γιακουμάκη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση της υπόθεσης Γιακουμάκη σηματοδοτεί το βίντεο-ντοκουμέντο το οποίο παρέδωσε χθες το απόγευμα ο Γιώργος Τσούκαλης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλη Σφακιανάκη. Όπως είχε προαναγγείλει ο ιδιωτικός ερευνητής, οι αποκαλύψεις έπονται, καθώς σε ανύποπτο χρόνο, στο διάστημα που ο 20χρονος ήταν αγνοούμενος, στα χέρια του έφτασε υλικό στο οποίο, όπως αποδεικνύεται, βασιζόταν η πεποίθηση που εξέφραζαν τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του Φώντας Βρόσγος ότι το θύμα είχε πέσει θύμα απίστευτης βαναυσότητας.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μέσα από μια συγκινητική επιστολή της, με την οποία κάνει έκκληση για ψυχραιμία και νηφαλιότητα, παραδέχεται ότι γνωρίζει πλέον πως ο αδικοχαμένος Βαγγέλης είχε πέσει θύμα κακοποίησης.

Τι περιλαμβάνει

Αν και το περιεχόμενο του βίντεο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ούτε και ο χρόνος στον οποίο έγινε η λήψη, πληροφορίες αναφέρουν ότι περιέχει σκηνές από τα απίστευτα καψώνια που υπέμεινε το θύμα από άλλους σπουδαστές. Ο Γιώργος Τσούκαλης αναμένεται σήμερα να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα αρκετά από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Το βίντεο παραδόθηκε άμεσα για επεξεργασία στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν και οι απαντήσεις από τις ιστολογικές εξετάσεις και την εξετάσεις των δειγμάτων DNA, καθώς οι πρώτες απαντήσεις αναμένονται άμεσα.

Μόλις χθες πάντως οι Κρήτες σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής επανήλθαν με δηλώσεις τους, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται. Χαρακτήρισαν τις σφαλιάρες ως παιχνίδι με το οποίο γελούσε και ο Βαγγέλης και απέρριψαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε αναφορά σε βασανιστήρια.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_iwf5ge0t/

Οι υβριστές

Μεγάλο είναι το σοκ και από την αποκάλυψη της ταυτότητας των υβριστών του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αστυνομικοί έκαναν εφόδους στα σπίτια ενός μεταπτυχιακού φοιτητή στη Μυτιλήνη και ενός σπουδαστή ΤΕΙ στην Αθήνα. Ο πατέρας του δεύτερου μάλιστα, όταν κατάλαβε πως ο γιος του κρύβεται πίσω από την αποκρουστική αυτή πράξη, ξέσπασε εναντίον του. Το τρίτο άτομο που εντοπίστηκε από τα ηλεκτρονικά ίχνη του είναι ένας 50χρονος σεσημασμένος ακόμη και για βιασμό, ο οποίος επιτέθηκε στους αστυνομικούς και διέφυγε πηδώντας από ένα παράθυρο.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ελέγχεται το ενδεχόμενο να σχετίζονται είτε να είχαν οποιαδήποτε επαφή με πρόσωπα τα οποία εξετάζονται στα Ιωάννινα για την υπόθεση θανάτου του 20χρονου.

Συγκλονίζει η επιστολή της οικογένειας

Η επιστολή της οικογένειας συγκλονίζει φανερώνοντας για μια ακόμη φορά το ήθος και την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζει την τραγωδία που ζει, τηρώντας αποστάσεις από υπερβολές, γενικεύσεις και ξεσπάσματα που αμαυρώνουν τη μνήμη του παιδιού τους. Η επιστολή αναφέρει:

«Αισθανόμαστε την υποχρέωση, παρ' όλο το βαρύ μας πένθος και την οδύνη από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη μας, να ευχαριστήσουμε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πόλη των Ιωαννίνων για τη στήριξη και την απλόχερη συμπαράσταση αυτές τις δύσκολες ώρες αγωνίας και θλίψης. Ο Βαγγέλης δεν είναι πια μόνο δικό μας παιδί. Έγινε παιδί όλων σας. Ο άδικος χαμός του παιδιού μας και ο πόνος δεν πρέπει να μας επιτρέψουν να αγνοήσουμε την τεράστια ευθύνη όλων μας αυτή την ώρα, απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα βίας, ψυχικής ή σωματικής. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη ότι θα κάνουν το καθήκον τους, καταδικάζοντας τους ενόχους και δικαιώνοντας τους αθώους.

Εμείς που βρεθήκαμε στη θέση αυτή, "που άλλος να μη βρεθεί", ζητούμε από όλους που σέβονται τη μνήμη του Βαγγέλη να συμβάλουν με τις πράξεις τους στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουνε τα παιδιά μας σε απόγνωση και ενδεχομένως σε τραγικά αποτελέσματα. Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα μάς επιβάλει να σιωπήσουμε τουλάχιστον γι' αυτές τις πρώτες μέρες πένθους και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή μας την επιθυμία. Σας ευχαριστούμε θερμά».

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News