default-image

Τιμή στο ζευγάρι Γερμανών που έδωσε μερίδιο αποζημίωσης

Τιμή στο ζευγάρι Γερμανών που έδωσε μερίδιο αποζημίωσης

Η αιματοβαμμένη Βιάννος δεν ξεχνά και το έχει αποδείξει. Η έντιμη και γενναία πράξη του ζεύγους των Γερμανών, του κ. Ludwig Zacaro και της κ. Nina Lahge, που κατέβαλαν από 875 ευρώ έκαστος υπέρ της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου, ποσό που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, αναλογεί να καταβληθεί από κάθε Γερμανό πολίτη στα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας, δείχνουν πολίτες με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Τους ανθρώπους αυτούς, που με την πράξη τους "δείχνουν" στην πολιτική ηγεσία της χώρας τους ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, τιμά ο Δήμος Βιάννου. Μεθαύριο Κυριακή 22 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge θα ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες του ιστορικού και αιματοβαμμένου δήμου Βιάννου.

Ως γνωστόν, το Ολοκαύτωμα της Βιάννου είναι το δεύτερο πανελλαδικά σε αριθμό θυμάτων. Με το άκουσμα της είδησης αυτής, τόσο ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Αριστομένης Συγγελάκης συμφώνησαν ότι στο ζευγάρι αυτό των Γερμανών πρέπει να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μιας τόσο αιματοβαμμένης περιοχής όπως είναι ο δήμος Βιάννου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης, «η πράξη των ανθρώπων αυτών έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό που βάζει την πολιτική ηγεσία της χώρας τους μπροστά στις ευθύνες και στο χρέος της. Ταυτόχρονα, καταδεικνύεται με τρόπο μη αμφισβητήσιμο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του γερμανικού λαού γνωρίζει τι υπέστη ο λαός μας από το ναζισμό και θεωρούν παντελώς άδικη της πολιτική της σημερινής Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα».

Ο δήμαρχος Βιάννου καταλήγει στη δήλωσή του: «Για ευνόητους λόγους έχουμε αυξημένη ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα και άρα οφείλουμε να αποδώσουμε τιμή και ευγνωμοσύνη στο ζευγάρι αυτό των Γερμανών, γιατί η πολύπλευρα συμβολική πράξη τους έχει πολλούς αποδέκτες, ενώ ταυτόχρονα είναι και βάλσαμο στις πληγές του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού».

Α. Συγγελάκης: «Πρεσβευτές των αιτημάτων μας»

«Πρόκειται για τους καλύτερους πρεσβευτές των αιτημάτων των θυμάτων του ναζισμού και τους οφείλουμε τιμή για το θάρρος και τη γενναιόδωρη πρωτοβουλία που είχαν», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος κ. Αριστομένης Συγγελάκης.  

Μανόλης Σπανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News