default-image

Ν. Μαριάς: "Στηρίζουμε την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε."

Ελλάδα
Ν. Μαριάς: "Στηρίζουμε την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε στις ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «χαιρετίζω τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει όμως να δηλώσω ότι θα προτιμούσα να έχει δοθεί το δικαίωμα στους πολίτες της Σερβίας να έχουν αποφασίσει με δημοψήφισμα για τη διαπραγμάτευση σχετικά με τη μελλοντική τους ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε «η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και έχει συνάψει από το 2010 συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση και επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας. Πρέπει ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην θέτουν εμπόδια στον ευρωπαϊκό δρόμο της Σερβίας και να συμφωνήσουν να ανοίξουν για διαπραγμάτευση και νέα κεφάλαια. Ταυτόχρονα οι σερβικές αρχές οφείλουν να εντείνουν τη δράση τους για το χτύπημα της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος».  

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε τονίζοντας «βεβαίως η επαρκής εκπλήρωση των πολιτικών κριτηρίων καταδεικνύει ότι η Σερβία υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα του κράτους δικαίου της δημόσιας διοίκησης και της οικονομικής διακυβέρνησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News