default-image

Στη Λότζια ο Ρουμάνος πρέσβης

Κρήτη
Στη Λότζια ο Ρουμάνος πρέσβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian  Fatu στο δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Ο κ. Λαμπρινός, αφού καλωσόρισε τον πρέσβη στο Ηράκλειο, την ενημέρωσε για το Δήμο, την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τον τουρισμό και τις προοπτικές του στο Ηράκλειο και την Κρήτη, με τον κ.Fatu να δηλώνει εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου μας επισημαίνοντας ότι χιλιάδες συμπατριώτες του επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κρήτη.

Με αφορμή και τη μεγάλη τουριστική έκθεση στο Βουκουρέστι και την αύξηση των Ρουμάνων τουριστών προς το νησί μας ο κ. Λαμπρινός τόνισε ότι η Κρήτη είναι ένα φιλόξενο νησί με πολλές ομορφιές και ένας από τους τομείς ανάπτυξης της συνεργασίας είναι ο τουρισμός αλλά και ο αγροτικός τομέας.

Στο τέλος της συνάντησης οι κ. Λαμπρινός και Fatu  αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ο κ. Λαμπρινός πρόσφερε στο Ρουμάνο πρέσβη τον τόμο με το έργο "Κρητικός Πόλεμος" της Χρυσούλας Τζομπανάκη μεταφρασμένο στα Αγγλικά.

Σημειώνεται ότι ο Ρουμάνος πρέσβης επισκέφτηκε και την Περιφέρεια, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησε για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρουμανία στην Κρήτη, αλλά και για συνεργασίες μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ρουμανίας για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε πολιτισμικό, οικονομικό-επιχειρηματικό επίπεδο.

Συνάντηση για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας  

Αντιπροσωπεία των πρώην δημοτικών αστυνομικών απ' όλους τους Δήμους της Κρήτης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό παρουσία του αντιδημάρχου, αρμόδιου για θέματα Προσωπικού, κ. Κώστα Βαρδαβά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας και οι πρώην εργαζόμενοι σε αυτή την υπηρεσία κατέθεσαν τις προτάσεις τους, ζητώντας να τεθεί στην ΠΕΔ Κρήτης αλλά και στην ΚΕΔΕ.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν και εγγράφως τα αιτήματα προς συζήτηση στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News