Ειδήσεις

Λαμπρινός-Μαμουλάκης στο έργο διαπλάτυνσης της Ελ. Βενιζέλου

Ως το πρώτο βήμα της συνεργασίας τους, βάσει και της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν πρόσφατα οι δημοτικές Αρχές Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός το έργο διαπλάτυνσης που συντελείται στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου που ενώνει το Γάζι με το Ηράκλειο.

Οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, Βασίλης Λαμπρινός και Κώστας Μαμουλάκης, επιθεώρησαν τις εργασίες διαπλάτυνσης της λεωφόρου που πραγματοποιούνται στο ύψος του κόμβου Τζωράκη.

Πρόκειται για έργο που γίνεται με τη συνεργασία των δυο δημοτικών Αρχών, με το δρόμο να διαπλατύνεται έως και 7 μ., σε μήκος περίπου 250 μ., και να αγγίζει σε πλάτος ακόμη και τα 28 μ. Όπως διαπίστωσαν οι δήμαρχοι και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων που τους συνόδευαν, το έργο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και με την ολοκλήρωσή του και την εφαρμογή της σχετικής μελέτης ανάπλασης οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια λεωφόρο ασφαλή, σύγχρονη και ιδιαίτερα λειτουργική, ενώ θα έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά και οι συνθήκες πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε δηλώσεις του τόνισε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο Δήμων, βάσει και της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν πρόσφατα οι δημοτικές Αρχές και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί με πολλαπλά και πολύπλευρα οφέλη για τους δημότες Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ευχαρίστησε τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου για τη συνεργασία, και τόνισε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαπλάτυνση γίνεται βάσει της μελέτης ανάπλασης της Ελ. Βενιζέλου που έχει εκπονήσει η δημοτική Αρχή, η οποία έχει εγκριθεί ως προς τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις και σύντομα θα είναι ώριμη για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Μαλεβιζίου ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους πολίτες που παραχώρησαν τμήματα των περιουσιών τους για να προχωρήσει η διαπλάτυνση της Ελ. Βενιζέλου, δεχόμενοι τη δέσμευση της δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου ότι θα συμψηφιστεί αυτή η παραχώρηση, με την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως. Ευχήθηκαν τέλος την ίδια κοινωνική ευαισθησία να δείξουν και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο.

Σχόλια