Ειδήσεις

Συνάντηση Αρναουτάκη-Ρουμάνου πρέσβη με φόντο τον τουρισμό

Την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρουμανία στην Κρήτη, αλλά και οι συνεργασίες μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ρουμανίας για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε πολιτισμικό, οικονομικό-επιχειρηματικό επίπεδο, συζήτησαν σήμερα Παρασκευή σε συνάντησή τους στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu.

Ο Ρουμάνος πρέσβης, που επισκέπτεται την Κρήτη, χαρακτήρισε το νησί μας αγαπημένο τουριστικό προορισμό για τον ίδιο και τους Ρουμάνους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη συνεργασία υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επικαλέστηκε τη μεγάλη εμπειρία του κ. Αρναουτάκη από τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ρουμανία και Ελλάδα έχουν πολύ ισχυρούς πνευματικούς, θρησκευτικούς, πολιτισμικούς ακόμα και ιστορικούς δεσμούς. Η Κρήτη για εμάς αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, και με τον περιφερειάρχη είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε σήμερα για αυτό, όπως επίσης τις συνεργασίες μεταξύ Κρήτης και Ρουμανίας σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο, για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό με την ιδιότητα που είχε ως ευρωβουλευτής», δήλωσε ο Ρουμάνος πρέσβης, προσθέτοντας: «Η Κρήτη για εμάς είναι ένας αγαπημένος προορισμός και προτίθεμαι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να κάνω στο νησί σας διακοπές με την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

Από πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε: «Πράγματι καταγράφεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρουμανία στην Κρήτη, καθώς τη χώρα μας επισκέπτονται 500.000 Ρουμάνοι. Για να ενισχύσουμε τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Ρουμανία στην Κρήτη θα υπάρξει τουριστική καμπάνια-προβολή του νησιού μας στη χώρα. Με την εξωστρεφή πολιτική που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια και στον τουριστικό τομέα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όπως επωφελή είναι τα αποτελέσματα για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Σχόλια