Ειδήσεις

Συμπαράσταση στην εργαζόμενη που απολύθηκε λόγω αναρρωτικής

Την συμπαράσταση τους στην εργαζόμενη γυναίκα που απολύθηκε από την εργασία της λόγω αναρρωτικής άδειας, εξέφρασαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο και οι συνάδελφοι της απολυμένης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τετράωρη στάση εργασίας στην επιχείρηση που απέλυσε την εργαζόμενοι.  Η στάση εργασίας που προκήρυξε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε από τις 12.00, ενώ την ίδια ώρα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Στην παράσταση συμμετείχε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αναφέρονται τα εξής:

"Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στα πλαίσια κάλυψης του αιτήματος του σωματείου και των εργαζομένων για την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης που απολύθηκε ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Όπως δηλώθηκε και σε προηγούμενη ανακοίνωση της Ένωσης, η εταιρία θέλει εργαζόμενους να τους ξεζουμίζει στη δουλειά και όταν σακατευτούν πλέον και δεν μπορούν να δουλέψουν άλλο για να αυγατίζει τα κέρδη της εργοδοσίας, να την πετάει στον καιάδα της ανεργίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, που βιώνουν στο πετσί τους την επίθεση της εργοδοσίας, με όλες τις εκφάνσεις της, είτε αυτό λέγεται απληρωσιά, είτε ατομικές συμβάσεις, είτε εντατικοποίηση, ανασφάλιστη εργασία κ.α να δώσουν το παρών.

Να δώσουν το παρών γιατί μόνο με την ενότητα της εργατικής τάξης σε ταξική κατεύθυνση, με σκληρή πάλη

απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, μπορεί ο εργαζόμενος να δει προοπτική".

Σχόλια