default-image

Βενεράτο: Εθελοντισμός και για την Τέχνη!

Κρήτη
Βενεράτο: Εθελοντισμός και για την Τέχνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικονομική κρίση δεν πτόησε δημότες του Βενεράτου οι οποίοι υλοποίησαν ένα οραματικό έργο στο χώρο του Πολιτισμού.

Δημιούργησαν ένα μικρό θέατρο 150 θέσεων σε χώρο που παραχώρησε το Γυμνάσιο της περιοχής, όπου η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενετάτου "Απόλλων", η οποία αποτελείται από 18 άτομα, θα κάνει ποδαρικό με τη "Μαντάμ Σουσού", έργο του Δημήτρη Ψαθά.

Έχοντας μεγάλη αγάπη για το χωριό και για την τέχνη, οι κάτοικοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο έκφρασης, όπου μικροί και μεγάλοι που διψούν για θεατρικές παραστάσεις θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ζήσουν αξέχαστες και μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Κάτοικοι του Βενεράτου έκαναν τη διαφορά και απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν υπάρχει θέληση, αγάπη, μεράκι και κυρίως ψυχή!

Έτσι, το Βενεράτο θα αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες που επιθυμούν να δουν βήματα ανάπτυξης, προόδου και πολιτισμού, λίγα χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.

«Πρόκειται για μια ομαδική, εθελοντική δουλειά. Σαράντα πέντε άτομα δούλεψαν χωρίς αμοιβή, αξιοποιώντας υλικά τα οποία για κάποιους άλλους ήταν άχρηστα. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό χώρο, μια μεγάλη σκηνή, τα σπετσάτα του, τις θέσεις των θεατών, το φωτισμό κ.ά. Περιμένουμε τον κόσμο να επισκεφτεί το ζεστό αυτό χώρο και να μας απολαύσει επί σκηνής», δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου "Απόλλων" κ. Βαγγέλης Μαραγκάκης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνάκη για τη συμπαράστασή τους στην όλη προσπάθεια.

«Όλα έγιναν με μεράκι και αγάπη. Καλούμε τον κόσμο να μοιραστεί την όμορφη αυτή εμπειρία», δήλωσε στο neakriti.gr και η σκηνοθέτις της παράστασης κ. Δήμητρα Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα θα δοθούν τρεις παραστάσεις, με την αυλαία να ανοίγει σήμερα Παρασκευή 20/3 στις 19:30. Ακολουθούν παραστάσεις το Σάββατο 21/3 στις 21:00 και την Κυριακή 22/3 στις 19:30.

Η θεατρική παράσταση είναι σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Παπαδάκη, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τα σκηνικά ανέλαβε ο Γιώργος Μανουσάκης και τον ήχο ο Αντώνης Αλεξάκης.

Παίζουν οι Χριστίνα Μαραγκάκη (Σοφούλα), Κλειώ Πατεδάκη (κυρα-Κατίνα), Αποστόλης Παπαδάκης (Παναγιωτάκης), Ευθύμης Ανδρώνης (Τζον, Κοκός), Κατερίνα Παπαζή( Μαντάμ Σουσού) , Χάρης Κοζορώνης (Ταχυδρόμος, Ζορζ), Βαγγέλης Μαραγκάκης (Αντώνης Σταθόπουλος), Στέλιος Ξενάκης (Μηνάς Καντακουζηνός), Μάνος Μαστραντωνάκης (σοφέρ, αρχαιολόγος), Σπύρος Σφακιανάκης (Λεό), Μαρία Αθανασάκη (καμαριέρα), Χάρης Σπινθάκης (μάγειρας), Γιώργος Πανταζής (Τεό), Κατερίνα Μουλακάκη (Κιτσομήτρου), Χαρούλα  Αθανασάκη (Ζαφειρίου), Κατερίνα Τσίγκα (Αλεπούδη) και Νίκος Ποτηράκης (κύριος Ποτηρόπουλος).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το έργο

Η Σουσού είναι παντρεμένη με τον ψαροπώλη Παναγιωτάκη, κατοικεί σε ένα παλιόσπιτο στο Βούθουλα, το οποίο ονομάζει Πύργο και φαντάζεται ότι είναι μία πλούσια πυργοδέσποινα που περιφρονεί τη φτωχολογιά. Μία ανέλπιστη κληρονομιά κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, εγκαταλείπει τον Παναγιωτάκη, μετακομίζει στο Κολωνάκι και παντρεύεται έναν αριστοκράτη με τον οποίο αποκτά και ένα παιδί! Εκεί κάνει άνω-κάτω την ελίτ του Κολωνακίου και αφού ο αριστοκράτης την αφήνει… πανί με πανί εκείνη αναγκάζεται να επιστρέψει στον πάντα ερωτευμένο και πιστό Παναγιωτάκη, αφού πρώτα εγκαταλείψει το παιδί της στην πόρτα μίας αριστοκρατικής οικίας… Έτσι η Σουσού συνεχίζει στο Βούθουλα τη ζωή της φτώχειας και της μεγαλομανίας …

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News