default-image

Βομβάρδισαν και το τελευταίο εν λειτουργία αεροδρόμιο στη Λιβύη

Κόσμος
Βομβάρδισαν και το τελευταίο εν λειτουργία αεροδρόμιο στη Λιβύη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

(φωτό αρχείου)

Πολεμικά αεροσκάφη της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης βομβάρδισαν την Πέμπτη το μοναδικό εμπορικό αεροδρόμιο που λειτουργεί ακόμα στην Τρίπολη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν, καθυστέρησε η αναχώρηση μιας αντιπροσωπείας της αντίπαλης κυβέρνησης, η οποία θα μετέβαινε στο Μαρόκο για να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ματίγκα, μια στρατιωτική βάση που χρησιμοποιείται για εμπορικές πτήσεις, καθώς το κύριο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι μετά από σφοδρές μάχες, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον αεροδιάδρομο. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι οι επισκευές θα ολοκληρώνονταν αργότερα την ίδια ημέρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η Λιβύη έχει παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο, όπου δύο κυβερνήσεις μάχονται για την εξουσία. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ αλ Θινί έχει εκτοπιστεί στα ανατολικά της χώρας, αφού η αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση της Τρίπολης κατέλαβε την πρωτεύουσα το περασμένο καλοκαίρι.

«Μαχητικά αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ματίγκα, κατά τις οποίες καταστράφηκε ο αεροδιάδρομος», δήλωσε ο Αμπντουλσαλάμ Μπουαμούντ, εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Ο Μοχάμεντ ελ Χετζαζί, εκπρόσωπος των δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Θινί, δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ο οποίος θα συνεχιστεί έως ότου η Λιβύη απαλλαγεί από την τρομοκρατία».

Η αεροπορική επιδρομή διεξήχθη λίγες ημέρες αφότου αξιωματούχοι στην πόλη Ζιντάν κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Τρίπολης ότι διεξήγαγε επιθέσεις εναντίον του τοπικού αεροδρομίου.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν τις επιθέσεις στα αεροδρόμια της Τρίπολης και του Ζιντάν. Οι συνομιλίες, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν τελικά την Παρασκευή.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News