default-image

Μαρία Γιακουμάκη: "Ήλπιζα μέχρι τέλους πως θα βρεθεί ζωντανός"

Κρήτη
Μαρία Γιακουμάκη: "Ήλπιζα μέχρι τέλους πως θα βρεθεί ζωντανός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις πρώτες απαντήσεις από τις αναλύσεις δειγμάτων γενετικού υλικού περιμένουν τα επόμενα 24ωρα οι αστυνομικές Αρχές και ο ιατροδικαστής προκειμένου να ανασυνθέσουν τις τελευταίες στιγμές του Βαγγέλη Γιακουμάκη και να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου του. Όπως έχει γίνει γνωστό, εξίσου κρίσιμες και καθοριστικές είναι και οι ιστολογικές εξετάσεις οι οποίες θα αποσαφηνίσουν το ενδεχόμενο κακοποίησης του νεαρού σπουδαστή.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν για τα σενάρια που εξετάζονται προκαλούν το κοινό αίσθημα, ωστόσο δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση, όπως τονίζει ακόμη και η οικογένεια του θύματος, το ξέσπασμα επί δικαίους και αδίκους που προκάλεσε σοκ στους σπουδαστές και το προσωπικό της Γαλακτοκομικής Σχολής. Γεγονότα τα οποία καταδίκασε και ο ποινικολόγος τον οποίο έχει ορίσει η οικογένεια για να χειριστεί τη δικογραφία.

Η εξομολόγηση της Μαρίας Γιακουμάκη, της μητέρας του αδικοχαμένου παλικαριού, παρά τον πόνο που φανερώνουν τα λόγια της, κρατούν σαφείς αποστάσεις από τις ακραίες αντιδράσεις που αμαυρώνουν τόσο τη μνήμη του Βαγγέλη όσο και κάθε προσπάθεια να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας. Κρατώντας σφιχτά στα χέρια της τη φωτογραφία του γιου της, αποκαμωμένη από το θρήνο και τον πόνο, εξομολογείται: «Ο Βαγγέλης ζει ακόμη και θα ζει για πάντα στην καρδιά μου, τον νιώθω δίπλα μου, κοντά μου. Έστω και με αυτόν τον τρόπο που τον βρήκαμε τελικά κατά μία έννοια τον έχω δίπλα μου. Τόσο καιρό, σκεφτείτε, δεν ξέραμε καν τι γινόταν... Νύχτες και μέρες περνούσαν και δεν ήξερα, δε ξέραμε τι μας γίνεται, ψάχναμε το παιδί μας και κανείς δεν έλεγε κάτι... Ναι, το πίστευα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι μπορεί και να το βρίσκαμε τον Βαγγέλη, παρά το γεγονός ότι είχε περάσει από το μυαλό μου πως κάτι πολύ κακό έχει συμβεί στο παιδί μου. Δεν ήθελα, δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να σταματήσει να ελπίζει».

Η επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Η απώλεια του γιου της είναι μόνο ένα από τα βάρη που πρέπει να σηκώσει. Σαν κάθε μάνα πρέπει να στηρίξει τα δυο μικρότερα παιδιά της αλλά και το σύζυγό της ο οποίος κατέρρευσε πλήρως: «Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε. Η επόμενη μέρα απλά προχωράει... Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ελπίζουμε, αν φταίνε κάποιοι, να τιμωρηθούν. Αυτό το χρωστάμε στον Βαγγέλη», θα πει και θα προσθέσει: «Δεν είναι εύκολο, σε καμία περίπτωση. Ο σύζυγός μου είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δε ξέρω αν θα μπορέσει να το διαχειριστεί όλο αυτό. Παλεύω να είμαι κοντά του και στα δυο μου τα παιδιά. Αυτό που θέλω να θυμάμαι είναι μόνο καλές στιγμές από το παιδί μου, ένα πραγματικά καλό παιδί και σωστό σε όλα του παλικάρι. Για μένα, είναι και θα συνεχίσει να είναι μαζί μου, είμαστε και θα είμαστε κάθε βράδυ μαζί, κρατάω στα χέρια μου τη φωτογραφία του και μιλάμε συνεχώς».

Επιστολή διαμαρτυρίας

Το φαινόμενο του μπούλινγκ συζητήθηκε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης η οποία στάθηκε αφορμή για την αποκάλυψη επιστολής την οποία είχε συνυπογράψει ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. «Δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλη υπομονή, όπως μας λέτε. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε υπευθύνους να περνάνε από τη Σχολή και να μας λένε παχιά λόγια. Αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε», ανέφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι σπουδαστές απευθυνόμενοι στους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι φοιτητές μιλούσαν για την έλλειψη εξοπλισμού και προσωπικού, για τις άθλιες συνθήκες στις υποδομές της Σχολής ακόμα και για την ανεπάρκεια του διαδικτύου το οποίο είχε ως συνέπεια τόσο την αδυναμία πρόσβασης σε σημαντικές πληροφορίες για τις σπουδές τους όσο και την έλλειψη επικοινωνίας με τους δικούς τους ανθρώπους. Η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή ως αναφορά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ασημακοπούλου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας εμφανίζεται σύμφωνος στο αίτημα η Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων να πάρει το όνομα του εκλιπόντος σπουδαστή.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News