default-image

Σχεδόν αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Σχεδόν αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, τοπικές βροχές στο Αιγαίο και στη Βόρεια Κρήτη και βροχή ή χιονόνερο στη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σύμφωνα με το meteo.gr.

Ωστόσο μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός και η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από -1 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 8 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 6 έως 13 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News