default-image

Τέλος στην οδύσσεια για τη μικρή Νάτια από τη Συρία

Κρήτη
Τέλος στην οδύσσεια για τη μικρή Νάτια από τη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει η Οδύσσεια του 2 ετών κοριτσιού από τη Συρία η περιπέτεια του οποίου είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη όταν πριν από έξι μήνες κατάφερε να επιβιώσει μετά από ναυάγιο σκάφους που μετέφερε οικονομικούς μετανάστες στη θάλασσα της Μεσογείου.   

Το παιδί είχε σωθεί τότε όταν η 19χρονη Ντοάα που επέβαινε στο ίδιο σκάφος, παλεύοντας με τα κύματα, για τέσσερις ημέρες το πήρε στην αγκαλιά της.

Έξι μήνες μετά την επιβίωσή της από το τραγικό ναυάγιο, η 2 ετών Νάντια φαίνεται πως μπορεί να φύγει για τη Σουηδία, όπου θα μεγαλώσει με τον 26χρονο πρόσφυγα θείο της, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Το παιδί διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή ο θείος της μετανάστης στη Σουηδία ακολουθώντας τη διαδικασία που νομικά του είχε υποδειχτεί. Όλο αυτό το διάστημα την επισκεπτόταν καθημερινά στο "Μητέρα" όπου και φιλοξενείται, ενώ παράλληλα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (τεστ DNA) για να του επιτραπεί να πάρει το παιδί μαζί του.

Σήμερα, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χανίων, ο ίδιος απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες που μπορεί να εξασφαλίσει στην ανιψιά του, στη Σουηδία, ενώ ο δικηγόρος του προσκόμισε και τα τελευταία έγγραφα που υποστήριζαν την καταλληλότητα της οικογένειας να αναλάβει το μωρό.

H πρόεδρος της έδρας, εμφανίστηκε θετική και δεσμεύτηκε να εκδώσει την επίσημη απόφαση άμεσα, ώστε να κοινοποιηθεί στο "Μητέρα" και ο 26χρονος να μπορέσει να αναχωρήσει με την μικρούλα το συντομότερο δυνατόν για την Σουηδία. Η Μάσα Ντασούκι - όπως είναι το πραγματικό της όνομα - έζησε την αγκαλιά της Ντοάα, για τέσσερις ημέρες, στην παγωμένη θάλασσα, ανάμεσα σε εκατοντάδες πτώματα, μετά το ναυάγιο του περασμένου Σεπτέμβρη, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ταξίδευε με τους γονείς και την αδελφή της για την Σουηδία, όπου θα έβρισκαν την οικογένεια το θείου της, Μοχάμαντ. Οι γονείς της και η αδελφή της πνίγηκαν, η 17 μηνών τότε Νάντια διασώθηκε, ήρθε στα Χανιά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο "Μητέρα", περιμένοντας τις διαδικασίες εξακρίβωσης της συγγένειας με τον 26χρονο, Μοχαμάντ Ντασούκι, τον θείο της.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News