default-image

Καθυστέρηση στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών...

Ελλάδα
Καθυστέρηση στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθυστερούν και πάλι φέτος οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους. Οι κίνδυνοι συνίστανται σε καθυστέρηση και όλων των υπόλοιπων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, άρα και καθυστέρηση των προσλήψεων το Σεπτέμβριο στα σχολεία.

Μόνο οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας έχουν καταθέσει συνολικά 6.030 αιτήσεις μετάθεσης. Από αυτές οι μισές, 3.012 στον αριθμό, αφορούν σε δασκάλους και οι 1.003 σε νηπιαγωγούς. Οι μεταθέσεις κανονικά πρέπει να ανακοινωθούν έως το τέλος Μαρτίου, πράγμα που θεωρείται πρακτικά αδύνατο να συμβεί.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κι όλες οι άλλες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Δεν παραλείπουν να σημειώσουν, ωστόσο, ότι το μόνο καλό της φετινής καθυστέρησης είναι «ότι στα κενά του κάθε νομού θα υπολογιστούν και ανάγκες σε ώρες που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών της τρέχουσας σχολικής χρονιάς»...

Της Ελένης Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News