default-image

Βήμα τίτλου από τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Βήμα τίτλου από τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 2-0 στο «Καραϊσκάκης» του Αστέρα Τρίπολης και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, αφού ξέφυγε 6 βαθμούς από το δεύτερο Παναθηναϊκό, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης την διάθεση να παίξουν καλή μπάλα και ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο 4' ένα σουτ του Μιλιβόγιεβιτς πέρασε άουτ ενώ στο 6' ο Ιγκλέσιας είχε μία προσπάθεια που έπιασε αρκετά εύκολα ο Ρομπέρτο.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες πήρε... φόρα και σκόραρε για 2ο σερί ματς μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. Στο 13ο λεπτό ο Αφελάι συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μαζουάκου, πήρε μετά την μπάλα και έκανε ένα πολύ καλό γύρισμα για να φτάσει η μπάλα από κόντρα στον Τσόρι. Ο Αργεντίνος έκανε ένα καλό και δυνατό αριστερό σουτ που πιθανότατα βρήκε και λίγο στον Γκοιάν (που μαζί με τον Σανκαρέ επιχείρησαν να κόψουν το σουτ) για να γίνει το 1-0.

Στο 20ό λεπτό οι Πειραιώτες -που μπήκαν... φρέσκιοι και δυνατοί από το Α' μέρος - είχαν νέα φάση μετά από ωραίο γύρισμα του Ντοσεβί και προσπάθεια του Κασάμι να σουτάρει. Ο Θεοδωρόπουλος όμως πρόλαβε τον Ελβετό. Στο 22' ο Αστέρας απείλησε με τον Μάσα  με τον Σιόβα όμως να τον προλαβαίνει και να διώχνει.

Οι Αρκάδες στην συνέχεια προσπάθησαν να ανοίξουν και άλλο το ματς και να κάνουν ευκαιρίες. Στο 35' ο Τσόρι έβγαλε πολύ καλή μπαλιά για το κεφάλι του Αφελάι με τον Ολλανδό να κάνει μία κάκιστη επιλογή, στέλνοντας την μπάλα έξω. Στο 38' ο Ρόλε βρέθηκε σε θέση βολής μετά από λάθος του Μαζουάκου που έχασε την μπάλα από τον Μπαράλες.

Το σουτ του όμως δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ρομπέρτο. Στο 41' ο Μποτία πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσόρι με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ήταν ακόμα μία πολύ καλή φάση για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, μετά από ένα ματς που είχε ρυθμό και φάσεις και τον Ολυμπιακό καλύτερο συγκριτικά με παλαιότερα παιχνίδια.

Στην επανάληψη οι Αρκάδες επιχείρησαν να γίνουν πιο επικίνδυνοι. Μόλις στο 48' είχαν την κεφαλιά του Μπαράλες μετά από σέντρα του Ρόλε. Στο 50' ένα λανθασμένο γύρισμα του Μιλιβόγιεβιτς προς τα πίσω βρέθηκε στα χέρια του Ρομπέρτο.

Ο Αστέρας άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει και άλλο. Στο 56' είχε δύο σουτ σε μία φάση. Το ένα από τον Μάσα με τον Σαλίνο να κόβει την μπάλα και το άλλο του Μπαράλες που βγήκε άουτ. Ο Περέιρα αντέδρασε με δύο αλλαγές. Έριξε στο ματς του Ντινγκά και Φορτούνη με τον πρώτο να κάνει σουτ στο 57'.

Πάντως μετά την αλλαγή του ο Κασάμι πήγε απευθείας στα αποδυτήρια της ομάδας. Στο 62' ο Ολυμπιακός είχε ένα ακόμα σουτ άουτ από τον Μαζουάκου. Στο 66' ο Μπενίτες μπήκε στην θέση του Τσόρι που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Δευτερόλεπτα μετά ο Αστέρας έχασε μεγάλη φάση με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας. Στο 68' ο κόσμος χειροκρότησε και το Μπαντιμπανγκά που μπήκε στο ματς ως αλλαγή. Στο 70' οι ερυθρόλευκοι έψαξαν το 2-0 με την κεφαλιά του Σιόβα.

Στο 75ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι από την κεφαλιά του Χάρα αλλά και δύο σουτ που κόπηκαν, φτάνοντας πολύ κοντά στο να κάνει το 2-0. Η πίεσή του ήταν κάτι παραπάνω από φανερή ενώ από το 70' και μετά είχε βελτιώσει την εικόνα του.

Στο 83' ο Ολυμπιακός κλείδωσε το ματς. Ο Ντοσεβί κέρδισε μία εναέρια μονομαχία, βγήκε μπροστά και έκανε το σουτ που αποκρούστηκε με τον Φορτούνη να παίρνει το... ριμπάουντ και να κάνει από κοντά το 2-0. Οι Αρκάδες δεν τα παράτησαν ούτε στα τελευταία λεπτά, επιδιώκοντας να μειώσουν το σκορ. Δεν τα κατάφεραν όμως. Στο 89' οι γηπεδούχοι είχαν και την ευκαιρία του Μπενίτες που μετά από πάσα του Σαλίνο έκανε ένα καλό σουτ που έβγαλε δύσκολα ο γκολκίπερ του Αστέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (56' Εντινγκά), Ντοσεβί, Αφελάι (56' Φορτούνης), Ντομίνγκες (66' Μπενίτες), Χάρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (68' Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (80' Φερνάντες), Μάσα, Ρόλε, Μπαράλες (86' Σκούρτης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News