Ειδήσεις

Συνεδριάζει η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Στις 7 το απόγευμα σήμερα συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ στην αίθουσα συνεδριάσεών του, με ενδιαφέροντα θέματα όπως μεταξύ άλλων το πρόβλημα των "ετοιμόρροπων" κτισμάτων στην πόλη του Ηρακλείου, τη συνυπογραφή του ψηφίσματος από 29 φορείς ενάντια στην πώληση των περιφερειακών αερολιμένων κ.ά.

Αναλυτικότερα τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής:

1. Ανακοινώσεις - εκπροσωπήσεις (εισηγητής Ι. Χαρωνίτης, πρόεδρος Δ.Ε.)

2. Παρουσίαση του προτεινόμενου προτύπου πιστοποίησης για την αειφόρο διαχείριση και ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου, CostaNostrum (εισηγητής Βασίλης Ζησιμόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, MSc)

3. Πρόταση για ονομασία οδών-πλατειών πόλεως Ηρακλείου με ονόματα διακεκριμένων εκλιπόντων μηχανικών (εισηγητής Ι. Χαρωνίτης, πρόεδρος Δ.Ε.)

4. Τοπογραφικά διαγράμματα για την έκδοση πράξεων χαρακτηρισμού (εισηγητής Κ. Χαμηλοθώρης, μέλος Δ.Ε.)

5. Πρόταση για συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για νηπιαγωγούς με θέμα "Ο σεισμός και το Νηπιαγωγείο" με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης και τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου & Λασιθίου - Προκήρυξη εθελοντικών Ομάδων για πραγματοποίηση ενημερώσεων για τους σεισμούς στα νηπιαγωγεία (εισηγητής Ι. Χαρωνίτης, πρόεδρος Δ.Ε.)

6. Κάλεσμα σε συνάντηση-συζήτηση των μηχανικών που έχουν εκλεγεί στην Αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού καθώς και των ειδικών γραμματέων, συμβούλων κ.ά. (εισηγητές Ι. Χαρωνίτης, πρόεδρος Δ.Ε., και Κ. Μπάκιντας, μέλος Δ.Ε.)

7. Συζήτηση για τα "ετοιμόρροπα" κτίσματα στο Δήμο Ηρακλείου και την πρόθεση του Δήμου για προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ-ΤΑΚ (εισηγητές Ι. Χαρωνίτης, πρόεδρος Δ.Ε., Ειρήνη Βρέντζου, μέλος Δ.Ε.)

8. Συνυπογραφή ψηφίσματος 29 φορέων από την Κρήτη ενάντια στην πώληση των περιφερειακών αερολιμένων (εισηγήτρια Ειρήνη Βρέντζου, μέλος Δ.Ε.).

Σχόλια