Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο

Το πρόγραμμα των καθιερωμένων εκδηλώσεων που θα γίνονται κάθε χρόνο στην πόλη του Ηρακλείου για το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Mαρτίου 1821 ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Σύμφωνα με το γενικό προγραμματισμό, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και από τις 8 το πρωί έως τη δύση του ηλίου θα γίνει:

1. Γενικός σημαιοστολισμός.

2. Γενικός σημαιοστολισμός των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

3. Φωταγώγηση των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

* Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ομιλίες στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τα ΤΕΙ καθώς και σε Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Τεχνικές Σχολές, Ορφανοτροφεία, Οργανισμούς, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου κ.τ.λ.

Ώρα 12:00: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Δασκαλογιάννη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, την αντιδήμαρχο Νεολαίας και Παιδείας Ηρακλείου, τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, τους διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τους σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης, τους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς.

* Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ώρα 7:30: Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

Ώρα 8:00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ώρα 10:45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος του 6ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κυρία Οικονομάκη Ασπασία.

Ώρα 11:30: Τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

1) Επιμνημόσυνη δέηση.

2) Κατάθεση στεφάνων από τους: εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, περιφερειάρχη Κρήτης, γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, δήμαρχο Ηρακλείου, ανώτερο διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης & Δωδεκανήσου, διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρόεδρο ΤΕΙ Κρήτης, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης και Δωδεκανήσου, Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, αναπηρικές οργανώσεις, εφεδροπολεμικές οργανώσεις, αντιστασιακές οργανώσεις.

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών.

4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Σημειώνεται ότι όλοι όσοι προτίθενται να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να ενημερώσουν την υπεύθυνη για την κατάθεση στεφάνων κ. Χαλκιαδάκη Ευαγγελία μέχρι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στο τηλέφωνο 2813 400244, 243 (ώρες επικοινωνίας: 8:30-15:00)

Ώρα 12:00: Παρέλαση, κατά μήκος της λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών, της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων "Εύξεινος Λέσχη" Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού "Η Αρτεμισία", του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης "Αγ. Πολύκαρπος", του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου "Η Σμύρνη", του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης "Ορφέας", του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Ο Αετογιάννης", του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών "Άγιος Σπυρίδωνας", των δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, και των στρατιωτικών τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Ώρα 18:00: Επίσημη υποστολή της σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο δήμαρχος Ηρακλείου, οι δήμαρχοι του νομού, ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, οι πρώην ευρωβουλευτές και βουλευτές, οι πρώην νομάρχες και δήμαρχοι Ηρακλείου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο διοικητής Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρωτοδίκες, πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο γενικός διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι γενικοί διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, σχολικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι δημόσιων υπηρεσιών, προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, τραπεζών, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, πρόξενοι, περιφερειακοί έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, πρόεδροι Επιμελητηρίων, πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και ο λαός της πόλης.

Σχόλια