default-image

Μεγάλο ενδιαφέρον απόψε στο Europa League

Ποδόσφαιρο
Μεγάλο ενδιαφέρον απόψε στο Europa League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα σημερινά παιχνίδια του Europa League  καθώς περιθώρια ανατροπών έχουν αφήσει  στην συντριπτική τους πλειοψηφία  τα περισσότερα ματς της πρώτης πράξης της φάσης των 16  της διοργάνωσης.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει ασφαλώς η δεύτερη πράξη του ιταλικού εμφυλίου στον οποίο η Ρόμα καλείται στο «Ολίμπικο» να αξιοποιήσει την υποθήκη του 1-1 στην πρώτη μονομαχία με την Φιορεντίνα στη Φλωρεντία.

Στα προβλήματα των ντεφορμέ «τζαλορόσι» οι απουσίες  τόσο του τιμωρημένου Ναϊνγκολάν  αλλά και των λαβωμένων Τότι, Ντε Ρόσι, Μανωλά, Μαϊκόν, Καστάν και Ιμπάρμπο,. Αλλά και στους «βιόλα» εκτός μάχης είναι οι Γκόμεζ, Ρόσι, Πισάρο, Σάβιτς Μπερναντέσκι, Ταταρουσάνου, και Φερνάντες.

Αντίθετο ο έτερος  εμφύλιος, αυτής της Ισπανίας έχει μετά το θρίαμβο με 3-1 στο «Μαδριγάλ» ξεκάθαρο φαβορί την κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη που υποδεχόμενη τη Βιγιαρεάλ φιλοδοξεί  να  πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση .

Να αξιοποιήσει το προβάδισμα του  3-1 του πρώτου ματς στην Ιταλία καλείται η Νάπολι που δοκιμάζεται στη Μόσχα  κόντρα στη Ντιναμό με στόχο να φτάσει στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1989, όταν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA.

 Στον 2ο ιταλορωσικό πόλεμο της φάσης η Ζενίτ έχει αποστολή να υπερασπίσει στο Τορίνο  κόντρα στην τοπική ομώνυμη ομάδα το υπέρ της  2-0 της Αγίας Πετρούπολης.

Μία άλλη εκπρόσωπος της ιταλικής η πάλαι ποτέ κραταιά  Ίντερ  έχει ακόμα πιο επικίνδυνη αποστολή  από τις δύο συμπατριώτισσες της καθώς καλείται να ανατρέψει εντός έδρας την ήττα με 3-1 από τη φορμαρισμένη Βόλφσμπουργκ.

Από την πλευρά της η Ντιναμό Κιέβου  υποδεχόμενη την Έβερτον έχει στόχο να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Μέρσισαιντ και να αφήσει την Αγγλία δίχως την παραμικρή εκπρόσωπο στα ευρωπαϊκά κύπελλα .

Να υπερασπίσει το υπέρ της 1-0 του πρώτου ματς στην Ουκρανία καλείται η Ντνίπρο που μετά τον Ολυμπιακό φιλοδοξεί να  ξεπεράσει και το εμπόδιο του Άγιαξ  υπερασπίζοντας το στο Άμστερνταμ.

Τέλος η Μπεσίκτας  έχοντας αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο την Λίβερπουλ έχει κάθε λόγο μετά και το 2-1 σε βάρος της στο  Βέλγιο να αισθάνεται ότι μπορεί να πάρει το εισιτήριο στην Πόλη  και κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News