Ειδήσεις

Γερμανίδα βουλευτής: "Μέρκελ και Σόιμπλε εξωθούν σε Grexit"

Σφοδρή επίθεση "εκ των έσω" από βουλευτή του γερμανικού κοινοβουλίου για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Η βουλευτής του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, μιλώντας στο Bloomberg, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ότι πιέζει την Ελλάδα με μέτρα λιτότητας και με απαιτήσεις που ξεπερνούν κάθε όριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να οδηγήσει τα πράγματα ακόμη και σε ένα Grexit.

«Όλη αυτή η διαμάχη έχει ως αποτέλεσμα να φεύγουν καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό που κάνει η γερμανική κυβέρνηση είναι εντελώς ανεύθυνο», είπε χαρακτηριστικά. Η κ. Βάγκενκνεχτ τάχθηκε υπέρ της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους και της επιβολής φόρου στους πλούσιους, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Καγκελαρία πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων τις οποίες εσχάτως η Ελλάδα ζήτησε με επίσημο τρόπο. Άποψη με την οποία τάσσονται μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του κόμματος των Πρασίνων.

Κατά τη βουλευτή του Die Linke, μπορεί ο Σόιμπλε να δηλώνει πως θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ομάδα των 19 χωρών που συγκροτούν την Ευρωζώνη, αλλά στην πραγματικότητα ενεργεί σε αντίθετη κατεύθυνση και καθιστά υπεύθυνη την Ελλάδα για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ τού απαντάει μέσω του Bloomberg: «Ο Σόιμπλε είναι αυτός που απελευθερώνει τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να πιέσουν την Ελλάδα μέχρις εσχάτων. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι επιπτώσεις από μια έξοδο της χώρας από το ευρώ. Γι' αυτό και είναι εντελώς ανεύθυνο να ξεκινάει κανείς μια τέτοια ανυπολόγιστη διαδικασία που θα επηρεάσει όλο το ευρωσύστημα.

Σχόλια