default-image

Τσίπρας: "Υψώνουμε τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας"

Τσίπρας: "Υψώνουμε τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή γλώσσα έναντι των Ευρωπαίων και συγκεκριμένα του εκπροσώπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, που με επιστολή του έθεσε βέτο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και το χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια, χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στη Βουλή.

«Κάποιοι μας ζητάνε να "παγώσουμε" νομοσχέδια, ώστε να συνεχίζουν "ξεπαγιάζουν" χιλιάδες νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.«Ορισμένοι από τους τεχνοκράτες που δεν έχουν προλάβει να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα άλλαξαν, προσπαθούν να φοβερίσουν με τελεσίγραφα».

«Αυτή την Ευρώπη οραματιστήκαμε; Την Ευρώπη που με τις επιλογές της δημιουργεί ανθρωπιστική κρίση σε ένα λαό;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι «οι απειλές τους δεν περνάνε, από εδώ υψώνεται τείχος κυριαρχίας και αξιοπρέπειας».

«Πενήντα ημέρες τώρα δεχόμαστε τις ίδιες και τις ίδιες απειλές, αλλά απειλές που κατ' εξακολούθηση αποδεικνύονται κενές περιεχομένου και όταν εκτοξεύονται το μόνο που κάνουν είναι να απαξιώνουν όσους τις εκφωνούν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νομοσχέδιο κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, υπογράμμισε ότι «μετά από πέντε χρόνια συζητείται επιτέλους στη Βουλή των Ελλήνων ένα σχέδιο νόμου που γράφτηκε και δε μεταφράστηκε. Το πρώτο σ/ν μετά από 5 χρόνια που δεν παίρνει από τους πολίτες, δε χτυπά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των αδύναμων».

«Σήμερα έγινε αρχή. Σήμερα κάνουμε μια αρχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και έπειτα με την ανασυγκρότηση του Δημοσίου, την ΕΡΤ και τη Δικαιοσύνη».

«Θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το δίκαιο ενός ολόκληρου λαού. Θα υπερασπιστούμε το μέλλον και τις επόμενες γενιές», είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News