Ειδήσεις

Το "δάχτυλο" του Βαρουφάκη ήταν... γερμανική "τρολιά"

"Τρόλαρε" άγρια τη Γερμανία και τα "αξιοπρεπή" μίντια η γνωστή σατιρική εκπομπή Neo Magazin Roayale, με το βίντεο όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία!  Oι συντελεστές του Neo Magazin Royale είναι εκείνοι που είχαν φτιάξει και το περίφημο βιντεοκλίπ "V for Varoufakis" που έγινε viral.

Ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός είχε δηλώσει ότι δεν έκανε καμία τέτοια χειρονομία και πως το βίντεο είναι πλαστό, αλλά... ουδείς τον είχε πιστέψει. Ωστόσο οι συντελεστές του Neo Magazin αποφάσισαν να αποκαλύψουν την "τρολιά τους".

Οι συντελεστές του γερμανικού σατιρικού σόου του ZDF, Neo Magazin Royale, παραδέχονται ότι εκείνοι έκαναν το μοντάζ με την επίμαχη άσεμνη χειρονομία που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προς τη Γερμανία. Και αποκαλύπτουν και καρέ-καρέ πώς το έκαναν.

Το κανάλι ARD στην εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ έπαιξε το βίντεο με τον Βαρουφάκη που εμφανίζεται να λέει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να ανακοινώσει τη χρεοκοπία τον Ιανουάριο του 2010 και στη συνέχεια «να δείξει το δάχτυλο» στη Γερμανία και να της πει ότι «τώρα αντιμετώπισε εσύ το πρόβλημα». Στο σημείο που μιλά για τη Γερμανία, στο βίντεο που προκάλεσε σάλο και έντονη διαμάχη του παρουσιαστή με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να κάνει την επίμαχη, άσεμνη κίνηση.

Οι συντελεστές του σατιρικού σόου αποκαλύπτουν τι συνέβη

Την Τετάρτη οι συντελεστές του σατιρικού σόου εξήγησαν τι συνέβη. Τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως υποστηρίζουν στο βίντεο, έψαχναν πλάνα του Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν μπορούσαν όμως να βρουν άλλα πέραν αυτών από την ομιλία που είχε κάνει στο Ζάγκρεμπ το 2012 ο νυν υπουργός Οικονομικών, τότε καθηγητής πανεπιστημίου.

Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, επειδή ήθελαν να κάνουν... πάταγο με το βιντεοκλίπ, πείραξαν την επίμαχη σκηνή προκειμένου ο Γιάνης Βαρουφάκης να εμφανίζεται να κάνει την άσεμνη χειρονομία προς τη Γερμανία. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το σωσία του ΥΠΟΙΚ που εμφανίζεται και στο βιντεοκλίπ.

Στο τέλος του βίντεο-αποκάλυψη, μάλιστα, εξηγούν ότι το έκαναν για να παγιδεύσουν τον παρουσιαστή του ARD και να τονίσουν για άλλη μια φορά το πάθος των Γερμανών κατά όσων επιτίθενται στην πατρίδα τους.

Ιδού πως φτιάχτηκε το επίμαχο βίντεο:

Δεν είναι... η πρώτη φορά

Να θυμίσουμε ότι οι συντελεστές του Neo Magazin Royale, μιας σατιρικής εκπομπής που μεταδίδεται από το... κρατικό δίκτυο ZDF και κυριολεκτικά δεν αφήνουν τίποτε όρθιο με βιτριολικό χιούμορ και εξαιρετικά επιθετική σάτιρα, είναι εκείνοι που είχαν φτιάξει το περίφημο βιντεοκλίπ "V for Varoufakis", με το οποίο αποδομούσαν... τη γερμανική κοινωνία και την (πανικόβλητη) αντίδρασή της στο χαρισματικό Έλληνα υπουργό καθώς και τη μιντιακή "βαρουφακίτιδα"!

Σας θυμίζουμε το σχετικό βιντεοκλίπ:

Σχόλια