default-image

Με δύο νίκες στους «8» η Μπαρτσελόνα

Ποδόσφαιρο
Με δύο νίκες στους «8» η Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δύο νίκες η Μπαρτσελόνα απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι από την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Καταλανοί επικράτησαν στο «Καμπ Νου» με 1-0 των Άγγλων και σε συνδυασμό με το 1-2 του πρώτου αγώνα πήραν το εισιτήριο για τους «8».  Το γκολ του Ίβαν Ράκιτιτς έκρινε το νικητή.

Λίγο έλειψε να ζήσουν ένα... θρίλερ στην Βαρκελώνη, καθώς στο 78' ο Σέρχιο Αγκουέρο εκτέλεσε πέναλτι, όμως Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν το απέκρουσε. Αν ο Αργεντινός είχε σκοράρει, οι Άγγλοι θα ήθελαν ένα ακόμη γκολ για να πάνε το ματς σε παράταση.

Θυμίζουμε πως και πέρσι οι "μπλαουγκράνα" είχαν αποκλείσει τους "πολίτες" στην φάση των "16" με δύο νίκες, έτσι η ομάδα του Μάντσεστερ δεν κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να φτάσει στους "8" της Ευρώπης, κάτι που η "Μπάρτσα" κατορθώνει για 20ή φορά στην ιστορία της και 8η συνεχόμενη!

Η Μπαρτσελόνα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6', όμως η μπάλα από το πλασέ του Νεϊμάρ χτύπησε στο δοκάρι, ενώ οι εκτελέσεις φάουλ του Μέσι στο 16' και το 27 ήταν άστοχες.

Τελικά το 1-0 ήρθε για τους "μπλαουγκράνα" στο 31', με τον Ίβαν Ράκιτιτς να σκοράρει με "λόμπα", έπειτα από την μπαλιά του Λιονέλ Μέσι, ενώ πριν το ημίχρονο (44') είχε δοκάρι και ο Λουίς Σουάρες.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σαμίρ Νασρί χωρίς κάποιο λόγο έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ, δέχτηκε κίτρινη κάρτα αν και έπρεπε να αποβληθεί, έτσι στο 46' ο προπονητής του τον αντικατέστησε με τον Χεσούς Νάβας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έχασε πολλές ευκαιρίες, με τον Τζο Χαρτ να σταματά 5-6 φορές τους αντιπάλους του, όμως στο 78' ο αντίπαλος τερματοφύλακας έγινε ήρωας. Ο Αγκουέρο κέρδισε πέναλτι από τον Πικέ, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά απέκρουσε ο Γερμανός τερματοφύλακας, Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Τζόρντι Άλμπα, Μαστσεράνο, Ράκιτιτς (84' Ραφίνια), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κολάροβ, Φερνάντο, Γιαγιά Τουρέ (72' Μπονί), Μίλνερ (87' Λάμπαρντ), Νασρί (46' Χεσούς Νάβας), Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News