Ειδήσεις

Η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης πλησιάζει

Ακόμη μια ανατροπή στη υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη φέρνει στον προσκήνιο η παραδοχή από τον ιατροδικαστή πως συνεχίζονται ειδικευμένες ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να αποδειχτεί, παρά την προχωρημένη σήψη, αν υπήρχαν πρόσφατα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του.

Την ώρα που ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει βίντεο που εικονίζει μια παρέα νεαρών να ακολουθούν το Βαγγέλη στην τελευταία μοιραία του διαδρομή έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, μια άλλη σοβαρή πτυχή της υπόθεσης που αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του ιατροδικαστή, έρχεται για να αποδείξει ότι ο χθεσινός σπαρακτικός αποχαιρετισμός στο άτυχο σπουδαστή μόνο επίλογος δεν ήταν στη σκοτεινή αυτή  υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ο κ. Βουγιουκλάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις όμως επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ειδικευμένες ιστολογικές εξετάσεις, παρά την προχωρημένη σήψη, προκειμένου να αποδειχτεί αν υπήρχαν σημάδια πρόσφατης κακοποίησης στο σώμα του. Όσο και αν αυτά τοποθετούνται χρονικό κοντά στις ώρες της εξαφάνισης του.

Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κηρύχθηκε αγνοούμενος η κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη συνεχείς αποκαλύψεις και ανατροπές που έδειξαν ότι δεν επρόκειτο για μια απλή εξαφάνιση.

Οι μαρτυρίες που άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης ήρθαν πολύ αργά, ωστόσο αποκάλυψαν πως ο άτυχος Ρεθυμνιώτης ήταν θύμα μπούλινγκ και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή του.

Ο υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το Βαγγέλη ως τον πρώτο νεκρό αυτού του φαινομένου στη Ελλάδα και δεσμεύτηκε για τη αντιμετώπισή του.

Μόλις χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία προβλέπεται φυλάκιση έξι μηνών και άνω για όποιον με σκληρή συμπεριφορά προκαλέσει βλάβη σωματικής ή ψυχικής υγείας του θύματος, ενώ η ίδια ποινή προβλέπεται και για όποιον έχει τη ευθύνη αποτροπή του φαινομένου, και δεν το πράξει.

Διατύπωση με ευθεία αναφορά στις ευθύνες της διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής, η οποία σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, είχε πλήρη γνώση για τα βασανιστήρια στα οποία είχαν υποβάλει το Βαγγέλη άλλοι σπουδαστές. Οι περιγραφές σοκάρουν.

Στη υπόθεση ήρθε να προστεθεί και ο σάλος που προκάλεσαν οι καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις με στόχο τη συγκάλυψη των κρουσμάτων βίας. Όπως αποκάλυψε χθες ο Φώντας Βρόσγος, στο προσκήνιο έρχεται πλέον και νέα καταγγελία σπουδαστή που δηλώνει πως κακοποιήθηκε από τη ομάδα των Κρητικών.

Η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης φτάνει.

Σχόλια