default-image

Βρυξέλλες: Το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Βρυξέλλες: Το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βράδυ της Πέμτπης στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει η συνάντηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ», ανέφερε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «θα είναι επίσης παρών» στη συνάντηση, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Η ελληνική κυβέρνηση, ως γνωστόν, επιδιώκει για μία ακόμη φορά πολιτική λύση για το «ξεκλείδωμα» από την ΕΚΤ της χρηματοδότησης του Δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες μέσω της αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.

Από το βήμα της Βουλής νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα ότι η Αθήνα δεν δέχεται ούτε απειλές ούτε τελεσίγραφα, με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά για τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούς σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ τόνισε ότι στο εξής η διαπραγμάτευση είναι πολιτική. «Οι εκλεγμένοι με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News