default-image

Πληρωμές κτηνοτρόφων της Κρήτης ανακοίνωσε ο υπουργός

Κρήτη
Πληρωμές κτηνοτρόφων της Κρήτης ανακοίνωσε ο υπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο οι πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης, άλλων καθυστερούμενων ενισχύσεων, αλλά και των εκρεμμοτήτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των 7 Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αποστόλου, ανακοίνωσε στους συνδικαλιστές, ότι υπάρχει σχέδιο πληρωμών μέχρι τέλη Μαϊου. Σε αυτό το σχέδιο συμπεριλαμβάνονται οι εκρεμμότητες του προγράμματος της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του 2012, τα υπόλοιπα της Εξισσωτικής Αποζημίωσης μέχρι και το 2014. Αλλά και οι πληρωμές των υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης που έπρεπε να είχαν αποπληρωθεί ως τα τέλη του περασμένου χρόνου, αλλά με ευθύνη της πρώην κυβέρνηση και του ΟΠΕΚΕΠΕ, επικράτησε και εξακολουθεί να επικρατεί ένα μπάχαλο που δεν έχει προηγούμενο σε βάρος τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των αγροτών...

Εξάλλου, στο αίτημα της φορολόγησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι θα εφαρμοστεί φέτος η φορολογία με το ποσοστό του 13% από το πρώτο ευρώ, που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αλλά από του χρόνου θα ισχύει το νέο φορολογικό σύστημα του αφορολόγητου μέχρι του εισοδήματος των 12.000 ευρώ.

Όπως μας μετέφερε ο αγροτοκτηνοτρόφος και εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος,  στο θέμα αυτό οι συνδικαλιστές αντέδρασαν. «Είπαμε στον υπουργό ότι τι θα πει πως ψηφίστηκε κάτι από την προηγούμενη κυβέρνηση; Οι κτηνοτρόφοι που θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, στη σημερινή κυβέρνηση θα ξεσπάσουν. Αν εφαρμοστεί αυτή η φορολογία, η σημερινή κυβέρνηση θα το βρει μπροστά της...».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου και οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αυγενάκης της Ν.Δ., Μανόλης Συντυχάκης του ΚΚΕ και Κώστας Δαμαβολίτης των ΑΝ.ΕΛ., καθώς και ο βουλευτής της Ν.Δ. από το Ρέθυμνο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News