default-image

Εισβολή διαδηλωτών στη Γαλακτοκομική Σχολή

Ελλάδα
Εισβολή διαδηλωτών στη Γαλακτοκομική Σχολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση επικράτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου πολίτες συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο και αφού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Οι οργισμένοι διαδηλωτές ήταν έτοιμοι να προπηλακίσουν τους σπουδαστές της Σχολής, τους οποίους έβριζαν, ζητώντας δικαίωση για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή, το πρωί, και ύστερα από έναν μήνα εξαφάνισης.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το newsit.gr, στις πέντε και μισή, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης.

Στοχοποίηση λόγω παραπληροφόρησης - Να καταθέσουν όσοι γνωρίζουν

Από την πλευρά τους, οι σπουδαστές της Σχολής εξέδωσαν σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν ότι δεν θα υποκαταστήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, και επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς».

«Δε χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας. Σαν μαθητές δε θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να "καταδικάσουμε" τον οποιοδήποτε.

Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε "πληροφορία".

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς.

Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά "λαϊκά δικαστήρια" που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News