Ειδήσεις

Σοβαρά επεισόδια στην Φρανκφούρτη για τα εγκαίνια της ΕΚΤ

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Φρανκφούρτη, καθώς οι δυνάμεις καταστολής συγκρούονται με χιλιάδες διαδηλτές που συγκεντρώνονται προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που εγκαινιάζει σήμερα την νέα της έδρα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Φρανκφούρτης, όπου μαζεύονταν οι χιλιάδες διαδηλωτές που έφθασαν από κάθε σημείο της Γερμανίας προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στις ανθρωποκτόνες πολιτικές των κεντρικών τραπεζών.

Το δημαρχείο της πόλης έγινε στόχος επιθέσεων των διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους, και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.

Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας. Κατόπιν πρόσκλησης του Blockupy, δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπου ήταν προγραμματισμένα τα εγκαίνια της νέας έδρας.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο με ειδικά ναυλωμένο τρένο. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρωπαϊκές πόλεις κατευθύνονται προς τη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία της πόλης έχει κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, υδροφόρες και ελικόπτερα, για να αντιμετωπίσει τη διαδήλωση.  

Σχόλια