default-image

Τέλος εποχής για τα Ψαράδικα... Ετοιμάζουν ιχθυόσκαλα

Κρήτη
Τέλος εποχής για τα Ψαράδικα... Ετοιμάζουν ιχθυόσκαλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μεταφορά της ιχθυαγοράς από την οδό Καρτερού και στη δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο προχωρεί ο Δήμος της πόλης προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο του Ηρακλείου.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο, όπου σε πρώτη φάση αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη μεταφορά της χονδρικής αγοράς αλιευμάτων σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μετά από τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την υγιεινή και ασφάλεια των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με το Δήμο. Ακόμη, αποφασίστηκε να προχωρήσει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης, «είναι έλλειμμα για το Ηράκλειο να μην υπάρχει οργανωμένη ιχθυαγοράς και ο Δήμος θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργίας της».

Σε πρώτη φάση όμως, υπογράμμισε ο κ. Ινιωτάκης, «ο ΟΛΗ δέχτηκε να παραχωρήσει χώρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα  το χρόνιο πρόβλημα της παρουσίας ιχθυαγοράς στην οδό Καρτερού στο κέντρο της πόλης και να γίνει μεταφορά των χονδρεμπόρων αλιευμάτων σε άλλες εγκαταστάσεις ώστε να σταματήσει η όχληση των περιοίκων.

Παράλληλα θα ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης που θα καταδείξει τι χρειάζεται το Ηράκλειο και σε τι μέγεθος για να προχωρήσει η ιχθυόσκαλα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του κ. Πέτρου Ινιωτάκη, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Α. Στεφανάκης, ο αντιπρόεδρος του ΟΛΗ κ. Νικήτας Δολαψάκης, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού και δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μ. Καπετανάκης και Μ. Παττακός, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και ιχθυολόγοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News