Ειδήσεις

Χειροπέδες σε 3 για παράνομα "φρουτάκια" σε καφετέρια

Άνδρες της ΟΠΚΕ πέρασαν χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο χειροπέδες σε τρία άτομα, ηλικίας 59, 47 και 64 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της 59χρονης, όπου διαπιστώθηκε ότι παίζονταν παράνομα παιχνίδια.

Ειδικότερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της καφετέριας, είχαν τεθεί σε λειτουργία πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση αναμονής, πρόσφοροι για χρήση από θαμώνες του καταστήματος για διεξαγωγή παράνομων παιγνίων, ενώ σε δύο από αυτούς κατελήφθησαν οι 47χρονος και 64χρονος να διενεργούν το παράνομο τυχερό παίγνιο και συνελήφθησαν. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, προέκυψε ότι το εν λόγω κατάστημα στερείται ταμειακής μηχανής και την απαραίτητη από το νόμο άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια