Ειδήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για το θάνατο του 20χρονου

Να νομοθετήσει αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε πράξεις βίας και εκφοβισμού καλεί με ψήφισμά του την Πολιτεία το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, το οποίο αναφέρει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία για το φαινόμενο του bullying. Ακόμη καλεί την Πολιτεία να εξιχνιάσει την υπόθεση Γιακουμάκη και να οδηγήσει τους ηθικούς αυτουργούς στη Δικαιοσύνη.

Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφαση εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία εξαιτίας της ενδοσχολικής βίας που υπέστη κατά τη φοίτησή του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που έγινε στη σχολή κάνει λόγο για γεγονότα που "προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο", ενώ επισημαίνεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης "είχε πέσει πολλές φορές θύμα εκφοβισμού, βίαιης, εξευτελιστικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς".

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καλεί την ελληνική Πολιτεία να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους ηθικούς αυτουργούς στη Δικαιοσύνη, παράλληλα δε να νομοθετήσει αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.

Επίσης το υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης σε όλα τα σχολεία κατά του φαινομένου bullying, το οποίο απ' ό,τι φαίνεται έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις».  

Σχόλια