Ειδήσεις

"Σταθερότητα και ανάπτυξη οι μοχλοί για την επόμενη ημέρα"

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται η κανονιστική ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), επέκταση δηλαδή της μετενέργειας, στους έξι μήνες μετά τη λήξη της, κατάθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Παναγιώτης Σκουρλέτης, στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το θέμα είχε τονίσει στη συνάντησή της με τον υπουργό η διοίκηση της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι η τελευταία Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) λήγει - δεδομένης της τρίμηνης μετενέργειας - στις 31 Μαρτίου.

Μάλιστα, η ΓΣΕΕ υπενθύμισε ότι έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση για διαπραγμάτευση στους εργοδότες, χωρίς βέβαια να έχει αυταπάτες ως προς τι μπορεί να πετύχει, αν δεν αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έθεσε μετ' επιτάσεως στον υπουργό την αναγκαιότητα άμεσης επαναφοράς του συνόλου του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα ο κατώτατος μισθός στη χώρα καταβαραθρώνεται, η ανεργία στους νέους έχει φτάσει στο 61,5%, ενώ οι Έλληνες αποδεικνύονται οι εργαζόμενοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως.

«Σταθερότητα και ανάπτυξη οι μοχλοί για την αντιμετώπιση της ανεργίας, των κατώτατων μισθών, των ελαστικών μορφών εργασίας, της ανασφάλιστης εργασίας και των κατώτατων μισθών πείνας και στην Ελλάδα», η θέση του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη.

Σχόλια