Ειδήσεις

Την Πέμπτη η εξαμερής συνάντηση που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Τελικώς η πενταμερής συνάντηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι απλώς θα πραγματοποιηθεί, αλλά θα είναι και... εξαμερής, αφού ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ - στον οποίο υπέβαλε το σχετικό αίτημα ο Αλέξης Τσίπρας - θα μετάσχει κι εκείνος στη συνάντηση που ορίστηκε για το βράδυ της Πέμπτης.

Η συμμετοχή Τουσκ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο στο ελληνικό ζήτημα και υποστηρίζει την πάση θυσία διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, έχει ιδιαίτερη σημασία, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες και θα συμμετέχουν σε αυτή συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Αντικείμενο συζήτησης οι τελευταίες εξελίξεις πάνω στο ελληνικό ζήτημα με το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και η εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogroup.

Να θυμίσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στη Γερμανία και το Βερολίνο για συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Σχόλια