Ειδήσεις

Ο Σ. Κεφαλογιάννης για το επίδομα θέρμανσης στα σχολεία

Καταβολή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης στα σχολεία και εξίσωση συντελεστή επιδόματος θέρμανσης των πολιτών των ορεινών δήμων της Κρήτης με τη Ζώνη Α' που ισχύει στη Βόρεια Ελλάδα ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλη Λαμπρινό, ο δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

«Ίσως να γνωρίζετε», αναφέρει μεταξύ άλλων, «ότι στην ορεινή Κρήτη επικρατούν συνθήκες βαρύ χειμώνα για 6 με 7 μήνες το χρόνο, όπως στην ορεινή Βιάννο, τα Ανώγεια, το Οροπέδιο Λασιθίου, το Αμάρι ή τον Ομαλό.

Το διάστημα των δύο προηγούμενων ετών, με πολύ έντονες και διαρκείς πιέσεις, καταφέραμε η κυβέρνηση να δώσει μία έκτακτη εισφορά προς τους Δήμους.

Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε την εξίσωση των ορεινών περιοχών της Κρήτης με την ειδική Ζώνη Α', για τις οποίες το επίδομα θέρμανσης έχει μια κάποια ουσία», επισημαίνει, «καθώς το ανώτατο ύψος επιδόματος για περιοχή όπως η Ευρυτανία είναι 1.050 €, ενώ για αντίστοιχη περιοχή της ορεινής Κρήτης είναι μόλις 210 €».

Σχόλια