default-image

Το ρωσικό παραμύθι "Ο Πέτρος και ο Λύκος" στο Ρέθυμνο

Πολιτισμός
Το ρωσικό παραμύθι "Ο Πέτρος και ο Λύκος" στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα διάσημο παραμύθι που έχει επηρεάσει βαθιά αλλά και μαγέψει πολλές γενιές παιδιών θα παρουσιαστεί αυτήν την Παρασκευή 20/3 στο "Βιβλιοσκόπιο" Ρεθύμνου, στις 6:30 μ.μ., με ελεύθερη όπως πάντα είσοδο.

Πρόκειται για το παραμύθι "Ο Πέτρος και ο Λύκος", που γράφτηκε από το Ρώσο συνθέτη και πιανίστα Προκόφιεφ.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

«Τι θα έκανες αν μια μέρα έβγαινε απ' το δάσος ένας λύκος;», ρώτησε τον Πέτρο ο παππούς του. Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να τελειώσει τα λόγια του, κι ένας γκρίζος λύκος, σκελετωμένος από την πείνα, γλιστράει κρυφά ανάμεσα στα δέντρα...

Η ιστορία του μικρού Πέτρου, που κατάφερε να αιχμαλωτίσει τον άγριο λύκο, είναι αποτυπωμένη στο απολαυστικό αυτό βιβλίο με σύγχρονο, ελκυστικό ύφος, ενώ οι πολύχρωμες εικόνες ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα και τη μαγεία του περίφημου ρώσικου παραμυθιού.

Η ιστορία για το ζωηρό Πέτρο έχει επηρεάσει βαθιά πολλές γενιές παιδιών που μαγεύτηκαν από τη δύναμή του. Είναι ένα μουσικό παραμύθι σε κείμενο του ίδιου του Ρώσου συνθέτη και πιανίστα Προκόφιεφ, με το οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με τα μουσικά όργανα (και τους ήχους) μιας συμφωνικής ορχήστρας μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Πέτρου και των ζώων που συναντάει.

Το "Βιβλιοσκόπιο" βρίσκεται στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη 38, στην αρχή της οδού Αρκαδίου (τηλ:28310-30301), στο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News