default-image

Χανιά: Παρουσία περιφερειάρχη η σύσκεψη για το ΕΣΠΑ

Κρήτη
Χανιά: Παρουσία περιφερειάρχη η σύσκεψη για το ΕΣΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κρήτης σε ολόκληρη την Κρήτη, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς και να επιτευχθεί καλύτερη προετοιμασία για τους άξονες, τις προβλέψεις και τις απαιτήσεις του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, της διευθύντριας της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, Μαρίας Κασσωτάκη, του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, αντιδημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

«Κάνουμε συναντήσεις σε ολόκληρη την Κρήτη για να ενημερώσουμε όλους τους φορείς για το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι διαδικασίες για τη νέα προγραμματική περίοδο», τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης,  επισημαίνοντας ότι μόνο με τη συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης κονδυλίων, στο πλαίσιο του προγράμματος.  

«Ο Δήμος Χανίων θα επικεντρωθεί πρωτίστως σε θέματα αστικών αναπλάσεων στον κεντρικό ιστό της πόλης των Χανίων, στο κυκλοφοριακό, σε αναπλάσεις περιαστικών περιοχών αλλά και στη σύνδεση τους με την πόλη των Χανίων», επεσήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος και στο κλίμα συνεργασίας, που έχει επιτευχθεί με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση, το περιβάλλον, καθώς και στα μνημεία και την προστασία τους, «παρόλο που οι πόροι είναι πολύ περιορισμένοι για την κάλυψη των αναγκών του νησιού», όπως διευκρίνισε.

«Η πολιτική, που θα ακολουθήσουμε ως Δήμος αναφορικά με τη διαδικασία στο σύνολο της προγραμματικής περιόδου, είναι ότι θα μελετήσουμε τις ανάγκες σε ευρύτερες περιοχές, αναζητώντας και άλλες πηγές χρηματοδότησης πέρα από τα Π.Ε.Π., οι πόροι των οποίων κατά κοινή ομολογία δεν επαρκούν», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι στην παρούσα φάση στον Δήμο Χανίων δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ώριμος μελετών, γι' αυτό και θα πρέπει να γίνει "αγώνας δρόμου", ώστε εντός των προβλεπομένων προθεσμιών να παραδοθούν ώριμες μελέτες και να ενταχθούν έργα τόσο στο Π.Ε.Π. όσο και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.  

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος της Κρήτης προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News