Ειδήσεις

Με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου ο Κ. Δαμοβολίτης

Τις προτάσεις των ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου, για την επιβίωση του κλάδου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, άκουσε χθες ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Δαμαβολίτης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Συλλόγου.

Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν πλήρως το βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών μέτρων, αλλά και ως αποτέλεσμα "φωτογραφικών" διατάξεων της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οποίες «οδηγούν μεθοδευμένα στον αφανισμό του επαγγελματία αυτοκινητιστή Ε.Δ.Χ ταξί», όπως ειπώθηκε κατά τη συνάντηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ν. 4245/2014, ο οποίος απελευθέρωσε την υπηρεσία τουριστικής μεταφοράς, χωρίς όμως να παρέχει δικλίδες ασφαλείας για το τελικό προϊόν και ελεγκτικούς μηχανισμούς που καθιστούν θεμιτό τον ανταγωνισμό της τουριστικής κούρσας. Για το συγκεκριμένο θέμα, οι επαγγελματίες οδηγοί ζητούν αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, με δικαίωμα επέκτασης της άδειάς τους σε 5θέσιο ή 7θέσιο σκάφος με ταξίμετρο.

Στα αιτήματα του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η «επαναφορά του μέτρου έκδοσης διάτρητων τιμολογίων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών από αρμόδιες Δ.Ο.Υ.» και η «άρση του απαξιωτικού για το επάγγελμα νόμου Ραγκούση», με την επαναφορά του επαγγελματικού διπλώματος άδειας Β' κατηγορίας για την οδήγηση Ε.Δ.Χ. ταξί.

Ο κ. Δαμαβολίτης, από πλευράς του, δεσμεύτηκε να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και να μεσολαβήσει για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, προτείνοντας παράλληλα στους εκπροσώπους ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου να κινητοποιήσουν όλους τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να ασκηθούν περιμετρικές πιέσεις για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σχόλια