default-image

Το πρώτο δημόσιο δωρεάν wi fi spot στην Κούβα είναι γεγονός

Επιστήμη
Το πρώτο δημόσιο δωρεάν wi fi spot στην Κούβα είναι γεγονός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση της Κούβας ενέκρινε το πρώτο δημόσιο δωρεάν wi fi spot, σύμφωνα με το δίκτυο BBC. Η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, η Etecsa έδωσε την έγκρισή της ώστε ο καλλιτέχνης με το όνομα Kcho να ανοίξει το πρώτο δημόσιο ασύρματο hub στο πολιτιστικό του κέντρο.

Ο Kcho, ο οποίος διατηρεί σύμφωνα με το BBC στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση της χώρας, λειτουργεί το hub χρησιμοποιώντας κρατική σύνδεση και πληρώνοντας περίπου 900 δολάρια τον μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το BBC, μόλις το 5% με 25% των Κουβανών έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός καθώς το κόστος είναι υπέρογκο για τον μέσο Κουβανό. Για παράδειγμα, μια ώρα σύνδεσης στο διαδίκτυο κοστίζει σε ένα ίντερνετ καφέ περίπου 4,5 δολάρια, δηλαδή όσο ο εβδομαδιαίος μισθός ενός εργάτη στη χώρα.

Ο Kcho, μιλώντας στο Associated Press, δήλωσε ότι αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο στους συμπατριώτες του ώστε να τους πείσει να εξοικειωθούν με τον κόσμο του Ιντερνετ. Το πολιτιστικό κέντρο του Kcho, το οποίο βρίσκεται στη δυτική Αβάνα, άνοιξε τις πύλες του τον Ιανουάριο.

Ο γλύπτης Kcho είναι ο μόνος ίσως καλλιτέχνης, αναφέρει το BBC, στον οποίο η κυβέρνηση θα έδινε την άδεια να λειτουργεί υπηρεσία δικτύου wi fi. Εξάλλου, σύμφωνα με το BBC, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο έγινε σε έκθεση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News