default-image

Μαθητές παρουσίασαν το έργο τους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κρήτη
Μαθητές παρουσίασαν το έργο τους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Αρχαίο Δράμα στο Σχολείο του 21ου αιώνα", σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κακογιάννη, το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση που προετοιμάζει στο Διεθνές Φεστιβάλ στην αρχαία Ολυμπία, το Μάιο.

Μάλιστα, θέλοντας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, οι μαθητές του προγράμματος "Τη Σοφία αγαπώ" από το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου την προηγούμενη Πέμπτη (12-3-15) επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος Μανουσάκη Αμαλίας, Λιναρίτη Μαρίας, Λαγουδάκη Ευαγγελίας και  Μαναβάκη Μανόλη.

Οι μαθητές παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ένα κατάμεστο από φοιτητές αμφιθέατρο, παρουσία του καθηγητή Φιλοσοφίας κυρίου Πέτρου Αναστασιάδη και των καθηγητριών κ. Μαρίας Μαρκοδημητράκη και κ. Μαρίας Κυπριωτάκη. Ακολούθησε συζήτηση των μαθητών με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, πάνω σε φιλοσοφικές ανησυχίες των μαθητών.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος "Τη Σοφία αγαπώ" και η διεύθυνση του σχολείου με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν «από καρδιάς τον καθηγητή Φιλοσοφίας κύριο Πέτρο Αναστασιάδη, καθώς και τις καθηγήτριες του Παν/μιου Κρήτης, κυρίες Μαρία Μαρκοδημητράκη και Μαρία Κυπριωτάκη, για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί τους και την όμορφη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News