Ειδήσεις

Ζευγάρι Γερμανών πληρώνει το μερίδιό του στις αποζημιώσεις

Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας αν και στις δύο πλευρές υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι όπως ο Λούντβιγκ Ζακάρο και η Νίνα Λάγκε, που επισκέφτηκαν την Ελλάδα και... κατέθεσαν 875 ευρώ για να πληρώσουν το δικό τους μερίδιο από τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις που οφείλονται στη χώρα μας!

Την είδηση φιλοξενεί η Πύλη Πολιτισμού, στην οποία το ζευγάρι των Γερμανών παραχώρησε συνέντευξη.

Καταρχήν, ως προς το ποσό που κατέθεσαν, αυτό βγήκε μετά από τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης, από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που διεκδικεί η χώρα μας, σε 70 δισ. και διαιρούμενο με τα 80 εκατ. πληθυσμό της Γερμανίας, οπότε αποφάσισαν ότι τόσο αντιστοιχεί σε κάθε έναν Γερμανό πολίτη.

Όπως δήλωσαν οι δύο Γερμανοί, «σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε…

Όχι σαν ελεημοσύνη, αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: "Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους".

Παράλληλα ο ελληνικός πληθυσμός δεν είναι υπεύθυνος για τα κρατικά χρέη που έγιναν παλιότερα. Λόγω των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχτεί.

Η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει τη λεηλασία της οικονομίας. Εξ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχτεί από την Ε.Ε. και να μην μπλοκάρεται. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για την παταγώδη αποτυχία προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε χρέη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά ο λαός θα πρέπει να πληρώσει για αυτά.

Αντιθέτως η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως εξ αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11 δισ. ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δισ. ευρώ.

Εάν εμείς 80 εκατ. Γερμανοί θα έπρεπε να πληρώσουμε τα χρέη της χώρας μας στην Ελλάδα θα πλήρωνε ο καθένας 875 ευρώ.

Μέχρι τώρα έχει πιεστεί η χώρα μας.

Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον ελληνικό πληθυσμό.

Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα».

Σχόλια