default-image

Ο πόνος ξεχείλισε στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κρήτη
Ο πόνος ξεχείλισε στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H κρητική γη άνοιξε σήμερα την αγκαλιά της για να δεχτεί το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ στο Σελί Ρεθύμνου, όπου έγινε η κηδεία, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του στους Αρμένους, γράφηκε το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας του θανάτου του 20χρονου φοιτητή, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η σορός του άτυχου νέου έφτασε μέσα σε βαρύ πένθος νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο "Κρήτη ΙΙ" της ΑΝΕΚ.

Τη συνόδευαν συγγενείς και φίλοι, καθώς και απλοί πολίτες που όπως δήλωναν  έκαναν αυτό το δύσκολο ταξίδι, προκειμένου να βρεθούν κοντά στην οικογένεια και να συμπαρασταθούν στο πόνο της.

Την ίδια ώρα συγγενικά του πρόσωπα που βρέθηκαν στο λιμάνι ζητούσαν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του 20χρονου, ενώ ο θείος του εμφανώς καταβεβλημένος δεν μπορούσε να καταλάβει πώς χάθηκε ο ανιψιός του. Στο λιμάνι της Σούδας είχαν φτάσει από νωρίς το πρωί από το Ρέθυμνο φίλοι και συγγενείς του άτυχου νέου που παρακολουθούσαν με χαμηλωμένα βλέμματα και βουρκωμένα μάτια τη διαδικασία της μεταφοράς. Λίγο μετά τις 6:30 το πρωί σχηματίστηκε πομπή οχημάτων για τη μεταφορά της σορού στο Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας επικρατούσε ένας βουβός πόνος και μια απορία ζωγραφισμένη στα αμίλητα πρόσωπα των συγγενών, ένα μεγάλο "Γιατί", για ποιον λόγο ένα παιδί 20 ετών, με όλη του τη ζωή μπροστά του, να ωθείται στο απονενοημένο διάβημα εξαιτίας συμπεριφορών που δεν αρμόζουν ούτε στην εποχή, ούτε στον πολιτισμό μας.

Το σπίτι στο Σελί, από τις 8 το πρωί όπου έφθασε η σορός του Γιακουμάκη, ήταν "πλημμυρισμένο" με κόσμο που έσπευσε για να πει το τελευταίο αντίο στο Βαγγέλη και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια. Συγγενείς, φίλοι αλλά και συμφοιτητές του 20χρονου από τα Γιάννενα. Μάλιστα, ο άτυχος φοιτητής οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μπαλωθιές. Η μητέρα του η οποία χθες το βράδυ κατέρρευσε, σήμερα, στην κηδεία, δεν άντεξε τη συγκίνηση και λιποθύμησε.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News