default-image

Στη Σάντερλαντ ο Άντβοκατ

Ποδόσφαιρο
Στη Σάντερλαντ ο Άντβοκατ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντιρκ Άντβοκατ θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη Σάντερλαντ. Πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την απόλυση του Γκουστάβο Πογιέτ, η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου ανακοίνωσε την πρόσληψη του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι συζητήσεις με τον είχαν ξεκινήσει πριν ανακοινωθεί το «διαζύγιο» με τον Ουρουγουανό και είχαν ευτυχή κατάληξη. Μεγάλο ρόλο έπαιξε, όπως φαίνεται, η πλούσια εμπειρία που έχει ο 67χρονος Ολλανδός. «Έχει απίστευτο βιογραφικό και σπουδαίες εμπειρίες από τα χρόνια που βρίσκεται στον χώρο της προπονητικής. Μοναδικός μας στόχος τώρα είναι η παραμονή στην κατηγορία» ήταν τα λόγια του προέδρου του συλλόγου, Έλις Σορτ.

«Η Σάντερλαντ είναι σπουδαίος σύλλογος και παρουσιάστηκε μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από αυτή τη στιγμή δηλώνω απόλυτα προσηλωμένος στην επίτευξη του στόχου» τόνισε από την πλευρά του ο Άντβοκατ, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια, έχει προϋπηρεσία στο Νησί, από το πέρασμά του από τον πάγκο της σκοτσέζικης Γκλάσκοου Ρέιντζερς, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα Λιγκ Καπ.

Στην προπονητική του καριέρα, έχει καθίσει μεταξύ άλλων στους πάγκους των Αϊντχόφεν, Γκλάντμπαχ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Αλκμάαρ, ενώ σε εθνικό επίπεδο έχει θητεία στις εθνικές Ολλανδίας, Βελγίου, Ρωσίας, Νότιας Κορέας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Σερβίας, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News