Ειδήσεις

Είναι καλά οι μαθητές από το Αμύνταιο

Ευτυχώς αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 59 μαθητών και καθηγητών συνοδών τους από τη Φλώρινα που κατά την πολυήμερη εκδρομή τους κι ενώ έφαγαν σε Χανιά και Ρέθυμνο κατέληξαν προχθές το βράδυ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου μετά από ομαδική τροφική δηλητηρίαση και πριν προλάβουν καλά-καλά να αφιχθούν στο ξενοδοχείο "Αστόρια", όπου είχαν προγραμματίσει να διαμείνουν μέχρι τη σημερινή αναχώρησή τους για τον τόπο τους.

Όλοι καλά στην υγεία τους εξήλθαν από το νοσοκομείο και μόνο ένας μαθητής παρέμενε ως χθες στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Σήμερα οι μαθητές συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμα της εκδρομής τους.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες από τις υγειονομικές Αρχές του Ρεθύμνου και των Χανίων, προκειμένου να πιστοποιηθεί η αιτία της τροφοδηλητηρίασης, μετά από άμεση παρέμβαση από τις Περιφερειακές Ενότητες των δύο νομών.

Από την πρώτη στιγμή μάλιστα η περιφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιονή και ο περιφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, έστειλαν ειδικά κλιμάκια προκειμένου να διενεργήσουν τους ελέγχους στα τρόφιμα στους χώρους εστίασης όπου βρέθηκαν και έφαγαν οι μαθητές και οι καθηγητές-συνοδοί.

Το σχολικό γκρουπ από το Αμύνταιο, που εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο ξενοδοχείο, όπου φιλοξενείται. Όπως ενημερώθηκε, μόνο ένας από τους μαθητές παρέμενε ακόμη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Δείτε το ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ TV" για το θέμα:

Ο κ. Αρναουτάκης τούς ευχήθηκε καλή ανάρρωση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Παράλληλα τους είπε ότι οι υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά είναι στη διάθεσή τους, όπως και ο ίδιος, για ό,τι χρειαστούν, ακόμη και για επιπλέον φιλοξενία.

Όπως του είπαν, έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες υγείας και τη συμπαράσταση του διοικητή του νοσοκομείου του Βενιζελείου, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όσων Κρητικών εκδήλωσαν ενδιαφέρον γι' αυτούς.

Εξήγησαν ότι έφαγαν πρωινό στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στα Χανιά και κολατσιό σε άλλη ταβέρνα του νομού, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα το απόγευμα έφαγαν σε ταβέρνα έξω από το Ρέθυμνο και λίγο μετά που έφτασαν στο Ηράκλειο εκδήλωσαν τα συμπτώματα δηλητηρίασης και μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η Περιφέρεια Κρήτης, πάντως, θα φροντίσει ώστε, φεύγοντας, να τους δοθούν αναμνηστικά δώρα από το νησί και υλικό προβολής της Κρήτης.

Το πρόγραμμά τους συνεχίστηκε σήμερα με εκδρομές στην Κνωσό, στο "Θαλασσόκοσμο" και πιθανόν και στη Σπιναλόγκα, πριν ταξιδέψουν για τον τόπο τους σήμερα το βράδυ.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια