default-image

Τρία χρόνια με αναστολή στο ληστή με το μαχαίρι

Κρήτη
Τρία χρόνια με αναστολή στο ληστή με το μαχαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία χρόνια ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 21χρονο νεαρό από την Αλβανία που κάθισε στο σκαμνί κατηγορούμενος για ληστείες από κοινού με δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των πρόσωπων τους.  

Ο νεαρός φέρεται μαζί με άλλα άτομα να τριγυρνούσαν πέρυσι τέτοια περίοδο στο Ηράκλειο, βάζοντας στο στόχαστρο νεαρά άτομα από τα οποία αποσπούσαν ό,τι τους γυάλιζε στο μάτι. Κατά κύριο λόγο οι δράστες τότε φέρονται να είχαν αφαιρέσει κινητά και χρήματα, σε κάποιες περιπτώσεις με τη χρήση βίας, ενώ σε κάποιες άλλες με τη χρήση μαχαιριού εξανάγκαζαν τα θύματά τους να τους παραδώσουν χρήματα ή αντικείμενα αξίας.

Ο νεαρός βαρύνονταν με περίπου 7 υποθέσεις, όμως το Δικαστήριο τον καταδίκασε μόνο για τρεις κλοπές. Πέρυσι, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τον είχαν σταματήσει μετά από σήμα που τους είχε δοθεί, καθώς τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν με αυτά που είχε δώσει θύμα ληστείας στην Αστυνομία.

Τον προσήγαγαν και έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν μεταξύ άλλων ένα κινητό και μια κάμερα τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πώς ήταν στην κατοχή του.

Τότε συνελήφθη, πέρασε το κατώφλι εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Αυλώνας.

Στο δικαστήριο χθες βρέθηκαν κάποια θύματα ληστείας στους δρόμους του Ηρακλείου πέρυσι από ομάδα νεαρών και σε τρεις περιπτώσεις ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε.

Ο ίδιος κατά την απολογία του, όμως, δήλωσε αθώος για όλες αυτές τις πράξεις. «Να μην προλάβω να βγω από εδώ αν το έχω κάνει. Έχω κάνει ένα χρόνο φυλακή για άλλον», τόνισε και συμπλήρωσε: «Είμαι 21 ετών, δεν μπορώ να ζητήσω συγνώμη για κάτι που δεν έχω κάνει. Η Αστυνομία το έκανε για να κλείσει την υπόθεση».

Όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Ελένη Παπαμαστοράκη, «είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Πιστεύουμε ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ο κατηγορούμενος θα αθωωθεί. Πλέον, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο 21χρονος κατηγορούμενος είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην οικογένειά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News