Ειδήσεις

"Αυξήθηκαν οι ωφελούμενοι από τις κοινωνικές δομές"

Στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωνικών δομών και στο Δήμο Ηρακλείου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς ανακλήθηκε η απόφαση για την παράταση χρηματοδότησης του προγράμματος, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και να κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία των δομών με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες για τους χιλιάδες ωφελούμενους από το Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Τζαμούση από τη "Ζωοδόχο Πηγή", που μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη, παρά τις προσπάθειες των επικεφαλής των κοινωνικών δομών, την ενημέρωση φορέων και βουλευτών, απάντηση για το ποια είναι τα τεχνικά προβλήματα που διέκοψαν τη χρηματοδότησή τους δεν έχει ακόμα δοθεί.

Ερώτηση ήδη έχει καταθέσει ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, με την οποία ζητά να μάθει γιατί ανακλήθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης του προγράμματος.

Στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι είναι 33, ενώ οι ωφελούμενοι του προγράμματος αυξήθηκαν και έφτασαν στους 3.000.

Στην πράξη η διακοπή της χρηματοδότησης σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγοραστούν και να διατεθούν στους ωφελούμενους τρόφιμα και φάρμακα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα συσσίτια και το κέντρο αστέγων αλλά ούτε και ο λαχανόκηπος.

Σχόλια