Ειδήσεις

"Να δοθούν άμεσα ευθύνες για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή"

H ΓΣΕΕ, με ανακοίνωση της εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη  Γιακουμάκη στα Γιάννενα, ενώ απαιτεί την άμεση απόδοση ευθυνών για το θάνατό του. Απαιτεί επίσης «το κράτος να σταματήσει να είναι απλώς παρατηρητής των γεγονότων και να προχωρήσει στη λήψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού και διακρίσεων, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», όπως αναφέρει.

Όπως αναφέρει:

«Την ώρα που η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία μένει εμβρόντητη μπροστά στα όσα αποκαλύπτονται.

Είναι αδιανόητο το όνειρο ενός νέου ανθρώπου για σπουδές να γίνεται εφιάλτης.

Είναι αδιανόητο ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας.

Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα και η ευθύνη ανήκει σε όλους μας.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη αναλάβει δράσεις από κοινού με το σύνολο των εργοδοτικών φορέων για την αντιμετώπιση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

Ζητάμε αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, δεσμευτικές ρυθμίσεις σε συλλογικές συμβάσεις και πάνω απ' όλα εκπαίδευση με στόχο τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Συνομοσπονδία απαιτεί την άμεση απόδοση ευθυνών για τον θάνατο του 20 χρόνου φοιτητή.

Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ηθικοί αυτουργοί και επιτέλους  το κράτος να σταματήσει να είναι απλώς παρατηρητής των γεγονότων και να προχωρήσει στη λήψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού και διακρίσεων, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Σχόλια