Ειδήσεις

"Φτερά" για Μόσχα για να ζεσταθεί παγωμένη τουριστική αγορά

Την ώρα που η Ρωσική τουριστική αγορά γυρνάει φέτος την "πλάτη" της στη χώρα μας με τις κρατήσεις των επισκεπτών από την αλλοδαπή χώρα να παρουσιάζουν σημαντική μείωση ακόμη και της τάξης του 50% σε σχέση με πέρυσι, οι Κρητικοί αντιστέκονται και έχουν βάλει σκοπό να αλλάξουν την αρνητική τάση, αυξάνοντας τα ποσοστά επισκεψιμότητας προς το νησί μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης όπως απέδειξε και στην έκθεση του Βερολίνου, όπου κέρδισε το στοίχημα, έτσι και αυτή την φορά με επικεφαλής του κλιμακίου τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, προσδοκά σε μία άριστη παρουσία στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα και λαμβάνει χώρα στη Μόσχα.

Μάλιστα για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κρήτης θα έχει δικό της περίπτερο, ενώ αλλεπάλληλες θα είναι και οι επαφές με τουριστικούς φορείς και εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την παγωμένη Ρωσική πρωτεύουσα, για να  μάθουν για τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη γαστρονομία του νησιού μας αλλά και για άγνωστες πτυχές που διαθέτει ο τόπος μας, όπως είναι για παράδειγμα οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι φορείς του τουρισμού με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να πετύχουν την αναστροφή του κλίματος και την όσο το δυνατόν πιο θερμή ανταπόκριση των Ρώσων επισκεπτών που παλαιότερα ήταν στην κορυφή της λίστας με τις μαζικότερες αφίξεις στο νησί μας.

Η τουριστική έκθεση ανοίγει τις πύλες της την ερχόμενη Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Τον κ. Βαμιεδάκη θα συνοδεύει η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, περιφερειακοί σύμβουλοι και μάλιστα από την πλευρά της αντιπολίτευσης αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον υπερκομματικό χαρακτήρα που επιθυμεί να δώσει η Περιφέρεια Κρήτης και στο κομμάτι του τουρισμού.

Βάλια Μπούη

Σχόλια