Ειδήσεις

Πρόσκληση Τσίπρα για επίσκεψη στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου

Πρόσκληση να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα Καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Η συνάντηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις του Βερολίνου με την Αθήνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις τόσο για το ζήτημα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του χρέους, όσο και για εκείνο των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σε οριακό σημείο, δε, φαίνεται να είναι και οι σχέσεις των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη, παρά τις περί του αντιθέτπυ διαβεβαιώσεις από επίσημα χείλη.

Από την περίοδο προ των εκλογών, ακόμα, ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι δεν ήταν στις προτεραιότητές του μια συνάντηση με την καγκελάριο.

Σχόλια