default-image

Μήνυμα ζωής από το αναπηρικό καροτσάκι

Κρήτη
Μήνυμα ζωής από το αναπηρικό καροτσάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αληθινό δάκρυ, ένα πνιχτό κλάμα για τον Βάγγελη και μια φωνή για κάθε Βαγγέλη που βιώνει τον ενδοσχολικό εκφοβισμό έβγαλαν από μέσα τους σήμερα μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Ειδικής Αγωγής. Παιδιά, που ίσως περισσότερο από κάθε άλλο βίωσαν την απομόνωση και την απόρριψη, τη βία και τον εκφοβισμό, που είχαν όμως το θάρρος να το μαρτυρήσουν.

Και είχαν το θάρρος να το πολεμήσουν, να παλέψουν και να βγουν νικητές. Όπως η Εύα, ένα κοριτσάκι που από το αναπηρικό καροτσάκι δίνει το δικό της πόλεμο, στον οποίο βγαίνει νικήτρια και έχει έτσι το θάρρος να δώσει ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας,κόντρα σε κάθε προκατάληψη, κάθε ρατσιστική συμπεριφορά, κάθε προσπάθεια απομόνωσης και εκφοβισμού… ενός ευαίσθητου ή διαφορετικού πλάσματος.

Και η Εύα - η συγκλονιστική της μαρτυρία στο τελευταίο μέρος του βίντεο - δεν είναι μόνη της.

Η Γεωργία από τη Μεγάλη Βρύση πριν από χρόνια χρειάστηκε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Αυτό μόνο μπορούσε να κάνει για να αντλήσει τη δύναμη που της είχε απομείνει από τα απανωτά κρούσματα ενδοσχολικής απόρριψης που βίωνε με πόνο.

Ο Λευτέρης από το Ηράκλειο γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα, όπως λέει. Στο δημοτικό τα αγόρια τον απομόνωναν, αφού δεν μπορούσαν να έχουν από εκείνον τη στήριξη που ήθελαν στο ποδόσφαιρο… Ο ίδιος χρειάστηκε χρόνια να νιώθει μόνος, για να μπορέσει να καταλάβει όπως του έλεγε και η οικογένειά του ότι είναι ξεχωριστός και πολύτιμος.

Μια αγκαλιά με τον Λευτέρη και ο Σωκράτης, που χρειάστηκε να παλέψει κόντρα στη βία για να καταφέρει σήμερα να χαμογελάει.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_jnqbfm4i/

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News