Ειδήσεις

Παραδίδεται ως το Πάσχα ο ημικόμβος των Μαλίων

Μέχρι το Πάσχα θα είναι έτοιμος να παραδοθεί σε χρήση ο ημικόμβος Μαλίων, ο οποίος θα εξασφαλίσει προσωρινά τη διασύνδεση της περιοχής με το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Οι εργασίες εξελίσσονται κανονικά, όπως διαβεβαίωσε ο διευθυντής του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, που βρέθηκε στο εργοτάξιο μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των δήμων Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Η πρόβλεψη - όπως ξεκαθαρίστηκε - είναι ότι δε θα διαταραχτεί καθόλου η τουριστική περίοδος. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για ένα κομβικό έργο που εξασφαλίζει τη διασύνδεση της ευρύτερης περιοχής με το Βόρειο Οδικό Άξονα μέχρι την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου, ο οποίος προβλέπεται να κατασκευαστεί σε ορίζοντα πενταετίας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Σφακιανάκης, «είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους του Οροπεδίου Λασιθίου η διευκόλυνση πρόσβασης, τόσο από και προς το Ηράκλειο όσο από και προς την πρωτεύουσα του νομού, τον Άγιο Νικόλαο».

Σε χθεσινή αυτοψία εξετάστηκε το αίτημα κατοίκων της περιοχής που έχει μεταφέρει ο Δήμος Χερσονήσου στον Οργανισμό Ανάπτυξης ώστε να λειτουργήσουν, έστω υποτυπωδώς, ράμπες, που να δίνουν τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης προς τον Άγιο Νικόλαο, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν προβλέπεται ούτε στη μελέτη ούτε στην άδεια του έργου.

Όπως αποφασίστηκε πάντως, το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί στο προσεχές διάστημα.

Σχόλια